Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 15. 4. 2016 - 21. 4. 2016

TV tipy: Bouřlivému srdci narostly rohy a vrací se zpátky do ringu

Vydáno: 15.04.2016 08:25 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

I v polovině dubna mají televize co nabídnout, a i když nesahají k žádné zásadní premiéře, překvapí několika méně známými žánrovkami. K tomu nejzajímavějšímu určitě patří thriller Rohy nebo boxerský souboj Stalloneho s de Nirem.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zpátky do ringu (Grudge Match) (pátek 15. 4., Nova, 20.20 - 22.30 / sobota 16. 4., Nova Cinema, 16.20 - 18.35)

Český plakát filmu Zpátky do ringu / Grudge MatchTři roky stará sportovní komedie je těžce melancholickou jízdou, která ale naštěstí funguje. Režírující Peter Segal se tedy nezaobíral přílišnou originalitou a vsadil spíš na množství klišé a očekávatelný příběh, jeho hlavní trumfy tkví ale v něčem jiném. Tím je obsazení, v němž hrají prim Sylvester Stallone a Robert De Niro, takže se tu samozřejmě objeví několik narážek na jejich slavné boxerské role, funguje mezi nimi poctivá chlapská chemie a vzájemně se skvěle špičkují, takže film drží nad vodou i ve slabších chvílích. O moc ale nezaostávají ani velmi dobří Alan Arkin, Kim Basinger nebo LL Cool J. Škoda jen trošku sterilních boxerských zápasů. O překvapivě příjemné žánrovce se víc dočtete v naší recenzi.

Synopse: Henry "Razor" Sharp (Sylvester Stallone) a Billy "The Kid" McDonnen (Robert De Niro) jsou dvě boxerské legendy, jejichž řevnivost na sebe upoutala pozornost všech fanoušků. Ve vzájemných utkáních jeden druhého porazili, ale v předvečer rozhodujícího zápasu v roce 1983 Razor oznámil odchod do penze a zničil tím kariéru sobě i svému rivalovi. O třicet let později jim promotér Dante Slate (Kevin Hart) učiní nabídku, která nelze odmítnout - vrátit se do ringu a konečně určit vzájemné skóre. Jenže už při prvním jejich setkání se otevřou staré rány a je jasné, že nadcházející zápas nebude žádná legrace.

Zajímavost: Aby nedocházelo k únikům infromací, bylo natočeno několik alternativních konců.

Český trailer filmu Zpátky do ringu / Grudge Match
Agora (Agora) (pátek 15. 4., ČT2, 21.30 - 23.35)

Plakát filmu Agora / AgoraTrošku zapomenuté španělské historické drama je po celou dobu malinko rozpolcené. Režisér a spoluscenárista Alejandro Amenábar na jednu stranu uchvátí brilantní a famózní výpravou, opulentní hudbou a sebevědomou režií, na té druhé ale trochu zklame rozvleklým a příliš komplikovaným příběhem, který není úplně snadné pochopit v celém rozsahu. Paradoxně se tak někdy může zdát, že snímek klouže po povrchu a moc toho neřeší, což je veliká škoda, protože svým tématem je dnes ještě aktuálnější než v době vzniku. V hlavní roli exceluje Rachel Weisz, kterou doplňují třeba Oscar Isaac, Michael Lonsdale nebo Rupert Evans. Zajímavá a trochu netradiční žánrovka, o níž víc prozradí naše DVD recenze.

Synopse: V roce 391 po Kristu se Egypt nachází pod nadvládou římského impéria. Uliční nepokoje pronikají až za brány slavné městské knihovny, v jejíchž zdech je uvězněna vynikající filozofka a astronomka Hypatia (Rachel Weisz), která ji chce spolu s hrstkou věrných bránit. Dva z nich ale bojují i o její srdce, čímž celou situaci ještě víc komplikují.

Zajímavost: Film je inspirován do té doby nezpracovanými skutečnými událostmi.

Český trailer filmu Agora / Agora
Slávnosť v botanickej záhrade (pátek 15. 4., ČT art, 22.20 - 23.45)

Plakát filmu  / Slávnosť v botanickej záhradeOpomíjená československá komedie je zajímavým, ačkoli trochu náročnějším podobenstvím. Režírující Elo Havetta v ní rezignoval na ucelený příběh a spolehl se na omamnou vizuální stránku a hudbu Zdeňka Lišky, které zcela záměrně připomínají vesnické poutě a slavnosti, čemuž odpovídá i atmosféra. Důraz kladl také na spoustu emocí, které přechází od bezstarostnosti po melancholii. Autentický dojem dotváří i obsazení prakticky neznámými tvářemi, mezi nimiž identifikujete maximálně Ninu DivíškovouJúlia Satinského. Podívaná pro tolerantnější diváky.

Synopse: Hospodská Mária (Hana Slivková) žije v menší vinařské vesničce na svazích Malých Karpat, má osm dcer, ale žádného manžela. Přitom všechny dcery mají jediného otce - Pištu Domčeka, který by si Máriu rád vzal, jenže v poslední chvíli vždy uteče na kolibu a poustevničí. Možná ho k odvaze přiměje světoběžník Pierre (Slavoj Urban), který by se rád někde usadil.

Zajímavost: Na Přehlídce československých filmů v Sorrentu 1969 získal film Stříbrnou sirénu za režii.

Ukázka z filmu Slávnosť v botanickej záhrade
Tygr sedmi moří (Surcouf, l'eroe dei sette mari) (sobota 16. 4., ČT2, 14.35 - 16.10)

Plakát filmu Tygr sedmi moří / Surcouf, l'eroe dei sette mariV našich končinách takřka neznámé španělsko-italsko-francouzské dobrodružné drama nabídne poctivou filmařinu, která se dnes už moc nevidí. Režírující duo Sergio Bergonzelli a Roy Rowland vsadilo na jistoty své doby, což znamená, že se opírá o opulentní a velkolepou výpravu, drsné mužské hrdiny a potřebnou a strhující akci. V hlavní roli uhrane Gérard Barray, který snímek utáhne svým nezměrným charismatem. Samozřejmě je nutno počítat s tím, že je to celé dost naivní a z dnešního pohledu i zastaralé. Příjemný nostalgický kousek.

Synopse: Korzárský poručík Robert Surcouf (Gérard Barray) přijíždí za svou dívkou Marií (Geneviève Casile). Její otec by ji však raději provdal za vysokého důstojníka Chamblese (Antonio Molino Rojo), který mu získává důležité státní zakázky. S těch dvou se tak stávají nepřátelé na život a na smrt.

Zajímavost: Snímek vychází ze skutečných událostí a postav.

Ukázka z filmu Tygr sedmi moří / Surcouf, l'eroe dei sette mari
Rohy (Horns) (sobota 16. 4., Kino Barrandov, 22.05 - 00.40)

Plakát filmu Rohy / HornsBizarní fantasy thriller pobaví více ty, kteří nečetli podobně nezařaditelnou knižní předlohu Joea Hilla. Režírující Alexandre Aja toho moc neřešil a spolehl se na bohatou tvůrčí invenci, svérázné téma, hodně černý a nekorektní humor a řízný rockový soundtrack. Hlavní roli si vychutnal Daniel Radcliffe, vedle něhož nechybí třeba Juno Temple nebo Heather Graham. Výsledek tak sráží jen snaha o co největší doslovnost při adaptování románu a přece jen učitá překombinovanost žánrů, která je někdy na škodu. Detaily prozradí naše rubrika Za horizontem.

Synopse: Ig Perrish (Daniel Radcliffe) pochází z majetné hudebnické rodiny, žije si jako v bavlnce, peníze rozhazuje bez uvážení a chodí s krásnou Merrin (Juno Temple). Ta je ale jednoho dne za nejasných okolností zavražděna a znásilněna a podezřelým se stává právě Ig. Ten si toho ovšem moc nepamatuje, protože je skoro pořád v alkoholovém a drogovém opojení, po jedné bouřlivé noci mu navíc na hlavě vyrostly rohy, díky kterým mu lidé prozrazují ty nejtajnější tužby.

Zajímavost: S hlavní rolí byl dlouho spojován Shia LaBeouf.

Oficiální trailer filmu Rohy / Horns
Naši sousedé Jamadovi (Hôhokekyo tonari no Yamada-kun) (neděle 17. 4., ČT :D, 09.20 - 11.00)

Plakát filmu Naši sousedé Jamadovi / Hôhokekyo tonari no Yamada-kunU nás poměrně neznámé japonské anime mnohé znalce žánru příjemně překvapí. Režírující Isao Takahata totiž na rozdíl od podobných žánrovek nerozehrává žádný vážný epický a snový fantasy příběh, ale naopak se soustředí na humor a obyčejné a ryze lidské osudy jedné rodinky. Tomu přizpůsobil i animaci, která je záměrně jednoduchá, prostinká a ne tak propracovaná, jak bývá zvykem. Plusem budiž i odlehčená atmosféra a hudební doprovod. Škoda jen, že film sestává spíše z epizodek než z celistvého příběhu. Ideální nedělní rodinné probouzení, které přesvědčí, že anime nemusí být jen seriózní a přemýšlivé.

Synopse: Šestičlenná rodina Jamadových je na první pohled obyčejná a tuctová, podobně jako další rodiny v soudobém Japonsku. Jenže jejich dobrodružství a každodenní trampoty jsou přece jen trošku neobyčejné a vždy přináší spousty nesnází.

Zajímavost: Jde o vůbec první film studia Ghibli, který byl kompletně animován na počítači.

Oficiální trailer filmu Naši sousedé Jamadovi / Hôhokekyo tonari no Yamada-kun
Souboj v El Diablo (Duel at Diablo) (neděle 17. 4., ČT2, 20.00 - 21.45 / úterý 19. 4., 00.15 - 01.55)

Plakát filmu Souboj v El Diablo / Duel at DiabloWestern z poloviny šedesátých let nepatří k těm úplně nejznámějším, což může být dáno tím, že není úplně líbivý. Režírující Ralph Nelson v něm nabízí hodně dusnou a temnou atmosféru, kterou dotváří přesná hudba, poměrně syrovou a drsnou akci a místo jednoduchého příběhu přichází s trošku komplikovanějším a také s propracovanými postavami, nechybí ani důležitý přesah a morální apel. Potěší i nečekaný závěrečný zvrat. Ústřední duo ztvárnili výteční James Garner a Sidney Poitier, vedle nich se objeví třeba ještě Bibi Andersson nebo Dennis Weaver. Zdařilá žánrovka.

Synopse: Bývalý vojenský zvěd Jess Remsberg (James Garner) zachrání v poušti před indiány ženu Ellen Grange (Bibi Andersson). V bezpečí ji dopraví k jejímu manželovi Willardovi (Dennis Weaver). Ukáže se, že ženu kdysi unesli Apači a po roce vysvobodili bílí vojáci. Jenže ona se z neznámých důvodů vrátila ke svým věznitelům. Manžel ji proto zapudí.

Zajímavost: Film vychází z románu Apache Rising Marvina H. Alberta.

Originální trailer filmu Souboj v El Diablo / Duel at Diablo
Opičárny (Monkey Business) (úterý 19. 4., ČT art, 21.10 - 22.30)

Plakát filmu Opičárny / Monkey BusinessKomedie z počátku třicátých let je další ukázkou velkého talentu bratrů Marxových. V režii Normana Z. McLeoda tu Groucho, Harpo, Chico a Zeppo předvádějí opravdové "opičárny" a baví jedním chytrým a promyšleným gagem za druhým. Navíc se tu objevuje několik tehdy nezvyklých obrazových montáží a chybět nesmí ani zdařilá hudební čísla. Snímek působí kompaktněji než ty předchozí, ačkoli je tu děje snad ještě méně. Někdy je tedy znát, že vychází z divadelní hry, protože je vše chvílemi hodně statické, to by ale tolik vadit nemělo. Absolutní, i když u nás ne úplně známá klasika.

Synopse: Čtyři darebáci (Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx) se při útěku před autoritami ukryjí na luxusní záoceánské lodi a nechají se najmout jako bodyguardi svých nepřátel - gangsterů - což má naprosto neuvěřitelné následky.

Zajímavost: Jedná se o první film bratrského kvarteta, který byl vyprodukován v Hollywoodu.

Originální trailer filmu Opičárny / Monkey Business
Bouřlivé srdce (Thunderheart) (úterý 19. 4., Nova Cinema, 22.35 - 00.50 / středa 20. 4., 03.00 - 04.55)

Plakát filmu Bouřlivé srdce / ThunderheartOpomíjené krimi je vlastně standardní podívanou, která z řady vybočuje pouze tím, že se odehrává v neobvyklém prostředí. Režírující Michael Apted ji totiž zasadil do indiánské rezervace a dal si záležet na atmosféře a zvláštní mystice původních obyvatel Ameriky, která tu skvěle funguje. Pomohl mu i kameraman Roger Deakins, který vytváří chvílemi nádherné obrazy osamocené krajiny, která zaslouží respekt. V hlavních rolích se objeví solidní Val Kilmer a přesvědčivý Sam Shepard, chybět nesmí tehdy hojně obsazovaný indiánský herec Graham Greene. Nenáročná jednohubka.

Synopse: Agenti FBI Ray Levoi (Val Kilmer) a Frank Coutelle (Sam Shepard) jsou pověřeni vyšetřováním vraždy v odlehlé siouxské rezervaci. Podezřelým je místní rebel, který je také ihned zatčen. Tím ale celý případ teprve začíná.

Zajímavost: Snímek vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo mezi lety 1971 - 1978 v jedné z indiánských rezervací v Jižní Dakotě.

Originální trailer filmu Bouřlivé srdce / Thunderheart
Ondine (Ondine) (středa 20. 4., Prima Max, 20.15 - 22.25 / čtvrtek 21. 4., 15.35 - 17.45)

Plakát filmu Ondine / OndineAmericko-irské romantické drama disponuje krásnou a neuchopitelnou atmosférou a v úvodu i tajemným a napínavým příběhem. Režisér a scenárista Neil Jordan vsadil na určitou křehkost, kterou podporuje krásnou kamerou a hudbou z dílny kapely Sigur Rós. V hlavních rolích mu pomáhají charismatičtí Colin Farrell a Alicja Bachleda. O to více mrzí, že s postupujícím časem se začne hrát na realističtější strunu a pohádková atmosféra s určitým tajemstvím se zbytečně rozplyne a trochu to popře vše, co bylo předtím rozehráno. Více hledejte v naší recenzi a DVD recenzi.

Synopse: Když irský rybář Syracuse (Colin Farrell) vytáhne z moře krásnou mladou ženu (Alicja Bachleda), dozví se jen, že se jmenuje Ondine. Nabídne jí přístřeší a ona si ho pomalu získává. Rybářova malá dcerka (Alison Barry) má ale okamžitě jasno - Ondine je vodní víla, která vylézá z vody proto, že nosí lidem štěstí. Je přesvědčena, že se objevila kvůli tomu, aby zachránila její pomalu selhávající ledviny. Může to být pravda?

Zajímavost: Evropskou premiéru film absolvoval 18. února 2010 na festivalu v Dublinu.

Oficiální trailer filmu Ondine / Ondine

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu