Trailer: Love & Friendship - klasika od Jane Austen

Vydáno: 25.03.2016 17:11 - | foto: facebook tvůrce

Pro diváky stále atraktivní jméno spisovatelky Jane Austen je dobrým důvodem pro opakované i nové adaptace jejích knih. Momentálně se na řadu dostala Lady Susan v dramedii Love & Friendship.
Jane Austen patří možná až překvapivě 200 let po své smrti mezi nejčtenější spisovatelky všech dob, mnoho jejích děl se stalo přímo legendárními a tak se tedy nepřekvapivě velká řádka z nich podívala na filmová plátna. Ve všech možných variacích jste několikrát mohli vidět třeba EmmuPýchu a předsudek (v neposlední době dokonce verzi se zombíky - Pride and Prejudice and Zombies) či Rozum a cit.

Nyní vsadil režisér a scenárista Whit Stillman na méně známou povídku Lady Susan od této autorky, jejíž příběh rozvinul do devadesátiminutového snímku Love & Friendship. Ten podobně jako jiné příběhy od Austen ukazuje problémy nezadaných žen a vtipné situace okolo námluv. Hlavní postavu Susan ztvárnila Kate Beckinsale a po jejím boku uvidíte kromě Chloë Sevigny i Xaviera Samuela či Emmu Greenwell. Do českých kin se bohužel tato adaptace nepodívá.

Oficiální trailer filmu Love & Friendship


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY