Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 26. 2. 2016 - 3. 3. 2016

TV tipy: Zmizení taxikáře, Alberta Nobbse a Johna Cartera

Vydáno: 26.02.2016 11:26 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po pár slabších týdnech je televizní nabídka znovu zajímavá a ukrývá několik klenotů a premiér. Mezi ty nejatraktivnější patří temná krimi Zmizení, drama Albert Nobbs, fantasy John Carter nebo takřka kultovní Taxikář.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pověste je výš (Hang 'Em High) (pátek 26. 2., Prima Max, 20.15 - 22.40 / sobota 27. 2., 15.45 - 18.05)

Plakát filmu Pověste je výš / Hang 'Em HighMéně známý western kombinuje klasický žánr s dramatem a kriminálkou, svůj potenciál nicméně úplně nevyužívá. Režírující Ted Post pracuje se zajímavým příběhem, celou dobu se ale nedokáže rozhodnout, zda zvolí přístup nadsázky typický pro spaghetti westerny, nebo půjde serióznější cestou, takže výsledek je polovičatý. Hutnější atmosféra se tu objeví jen někdy, akce je ovšem solidní a poměrně funguje i snaha o morální přesah. V hlavní roli se objeví spolehlivý Clint Eastwood, vedle něhož nejvíce zaujmou Pat Hingle a Bruce Dern. Nejvíc tak zamrzí vysloveně slabé a nevýrazné finále. Příjemná kovbojka na páteční večer.

Synopse: Oklahomský rančer Jed Cooper (Clint Eastwood) byl skupinou lynčujících samousoudců obviněn z krádeže dobytka a vraždy farmáře a nyní visí na stromě a čeká na smrt. Z jejích spárů ho ale vytrhne projíždějící šerif Dave Bliss (Ben Johnson), který mu navíc dá šanci se všem, kteří ho takto ponížili, pomstít.

Zajímavost: První film produkovaný Eastwoodovou společností Malpaso Company.

Originální trailer filmu Pověste je výš / Hang 'Em High
Taxikář (Taxi Driver) (pátek 26. 2., ČT2, 21.50 - 23.45)

Plakát filmu Taxikář / Taxi DriverJeden z nejzásadnějších filmů všech dob je brilantním existenciálním dramatem, které ze svého poselství neztratilo prakticky vůbec nic. Režírující Martin Scorsese se v něm soustředí na těžce dekadentní a depresivní atmosféru pulzujícího velkoměsta, psychologicky propracovanou ústřední postavu a v neposlední řadě na silný a alarmující příběh. V hlavní roli exceluje na Oscara nominovaný Robert De Niro, kterému dělají společnost na stejnou cenu taktéž nominovaná a začínající Jodie Foster a dále pak Cybill Shepherd, Harvey Keitel nebo Albert Brooks. Absolutní klasika, jíž ale musíte přijít na chuť.

Synopse: Travis Bickle (Robert De Niro) je vojenský veterán, který po návratu z Vietnamu trpí nespavostí. Proto si najde práci jako noční taxikář. Při projíždění ulicemi New Yorku však naráží jen na špínu, drogy, násilí a prodejný sex, což ho nenechává lhostejným. Když potká nezletilou prostitutku Iris (Jodie Foster), rozhodne se ji z jejího světa vytrhnout a zachránit.

Zajímavost: Snímek získal v Cannes hlavní cenu za nejlepší film.

Originální trailer filmu Taxikář / Taxi Driver
John Carter: Mezi dvěma světy (John Carter) (sobota 27. 2., Nova, 20.20 - 22.55 / neděle 28. 2., Nova Cinema, 15.20 - 18.00)

Plakát filmu John Carter: Mezi dvěma světy / John CarterDnes už trochu zapomenuté fantasy zaujme hlavně po technické stránce. Režírující Andrew Stanton dostal k dispozici štědrý rozpočet, což je dost znát a vizuálně jde o naprostou špičku a z některých scén až přechází zrak. Selhává ale v příběhu, který je nezajímavý, místy nudný a nedisponuje ani zajímavými postavami, kterým chybí motivace a vůbec tu toho není moc vysvětleno. V hlavní roli se objeví solidní, leč trochu prkenný Taylor Kitsch, jehož partnerku si zahrála Lynn Collins, mezi nimi ale moc nefunguje chemie. Nejvýraznější tu tak jsou upozaděný Mark Strong a pod maskou skrytý Willem Dafoe. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: John Carter (Taylor Kitsch) je nevysvětlitelně dopraven na Mars, kde se zaplete do obřího konfliktu mezi obyvateli této planety včetně Tarse Tarkase (Willem Dafoe) a úchvatnou princeznou Dejah Thoris (Lynn Collins). Muž zde objeví, že osud této bitvy je překvapivě v jeho rukou.

Zajímavost: Jde o první hraný film, na jehož vzniku se podílelo studio Pixar.

Český trailer filmu John Carter: Mezi dvěma světy / John Carter
Zmizení (Prisoners) (sobota 27. 2., Prima, 22.00 - 01.20 / neděle 28. 2., Prima Max, 22.10 - 01.10)

Český plakát filmu Zmizení / PrisonersTři roky starý kriminální thriller je ukázkou poctivé žánrovky, jakých se dnes už moc neobjevuje Režírující Denis Villeneuve v ní spolehl na hutnou a nepříjemnou atmosféru, skvělé budování napětí, silný a přímočarý příběh, který se nesnaží být nějak zvlášť chytrý a musí se dotknout snad každého a také na plejádu zajímavých a atraktivních postav, z nichž každá by zasloužila vlastní film. Třešínkou na dortu pak jsou excelentní výkony, které podává trojice Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal a Paul Dano. Škoda jen, že tempo není o trochu svižnější a stopáž je přece jen lehce přetažená. Brilantní oldschoolovka, o níž podrobněji čtěte v naší recenzi.

Synopse: Keller Dover (Hugh Jackman) čelí nejhorší noční můře každého rodiče - jeho šestiletá dcera a její kamarádka jedné noci zmizí. Pátrání nikam nevede a všechno vypadá beznadějně. K případu je povolán detektiv Loki (Jake Gyllenhaal), který zatýká retardovaného řidiče karavanu Alexe Jonese (Paul Dano). Jenže ten je brzy pro nedostatek důkazů propuštěn. Zoufalý Keller tak bere spravedlnost do vlastních rukou a bez ohledu na následky se rozhodne vyslechnout jediné pojítko ke zmizení po svém.

Zajímavost: Jackman kvůli roli studoval skutečné případy zmizelých dětí a projevy nedostatku spánku.

Český trailer filmu Zmizení / Prisoners
Albert Nobbs (Albert Nobbs) (sobota 27. 2., ČT2, 23.35 - 01.35)

Plakát filmu Albert Nobbs / Albert NobbsKoprodukční drama se nesetkalo s úplně jednoznačným přijetím, neboť jeho kontroverzní téma bylo zpracováno dost konvenčně. Režírující Rodrigo Garcia vycházel ze silného a svým způsobem atraktivního příběhu, jemuž ale nedokázal vtisknout dostatek emocí a celou dobu si od diváka udržuje zvláštní odstup, takže výsledek působí zbytečně a chvílemi i nepříjemně chladně. Hlavní devízou tak je obsazení, v němž hrají prim na Oscara nominované Glenn Close a Janet McTeer, vedle nich se ale neztratí ani Mia Wasikowska nebo Antonia Campbell-Hughes. Nechybí ani solidní výprava a kostýmy a zdařilá dobová atmosféra. O snímku, který by zasloužil být o něco výraznější, hledejte detaily v naší rubrice Za horizontem.

Synopse: Úslužný a dokonale korektní pan Albert Nobbs (Glenn Close) už léta patří k pilířům personálu malého irského pensionu paní Marge Baker. Ani jeho zaměstnavatelka, ani nikdo jiný netuší, že dokonalý číšník je ve skutečnosti žena, která kdysi přijala mužskou identitu jako východisko z hmotné nouze. Když Albert, žijící v neustálé úzkosti z prozrazení, zjistí, že jeho případ není ojedinělý a že jiná žena, převlečená za muže (Janet McTeer), vede spokojený rodinný život, začne přehodnocovat své priority a uvažuje o sňatku s pokojskou Helen (Mia Wasikowska).

Zajímavost: V průběhu natáčení dostala Close zápal plic.

Oficiální trailer filmu Albert Nobbs / Albert Nobbs
Zvláštní případ (Une étrange affaire) (neděle 28. 2., ČT2, 22.20 - 00.00)

Plakát filmu Zvláštní případ / Une étrange affaireNejen u nás nepříliš známé francouzské drama je hodně zvláštní a není úplně jednoduché na sledování. Režisér a spoluscenárista Pierre Granier-Deferre se v něm pustil do zajímavé studie vztahu dvou lidí, z nichž jeden je manipulátorem a dovedl ho do naprostého absurdna, takže není úplně reálný, na druhou stranu je dost alarmující. Výsledku rozhodně pomohly i střídmá stopáž, náhlý a nedořečený závěr a excelentní výkony ústřední dvojice Gérard Lanvin a Michel Piccoli. Snímek ale postrádá výrazněji zapamatovatelnou scénu.

Synopse: Louis Coline (Gérard Lanvin) pracuje v obchodním domě v Paříži, není příliš ambiciózní a žije poměrně spokojený, i když značně stereotypní rodinný život. Do obchodu ovšem přichází manipulativní Bertrand Malair (Michel Piccoli), který má upadající společnost zachránit. Louis se začne o práci bát, Bertrand si ho ale vybere do úzkého kruhu důvěrníků a začíná ovládat i jeho soukromý život. 

Zajímavost: Na MFF v Berlíně 1982 získal Piccoli za svůj výkon Stříbrného medvěda.

Ukázka z filmu Zvláštní případ / Une étrange affaire
Zděšení (Blown Away) (neděle 28. 2., Prima, 22.50 - 01.25 / pondělí 29. 2., Prima Max, 02.05 - 08.15)

Plakát filmu Zděšení / Blown AwayOpomíjenému a v zahraničí trošku hůře hodnocenému explozivnímu thrilleru nejvíce škodí žánrová rozkročenost. Režírující Stephen Hopkins totiž na jedné straně servíruje velmi dobré akční scény a pracuje s předvídatelným a nepřekvapivým příběhem, na té druhé se ale chvílemi snaží o hlubší drama a psychologii postav, což se sem moc nehodí. Slabší chvíle ale kompenzují až na výjimky svižné tempo a výborné výkony ústředních Tommyho Lee Jonese a Jeffa Bridgese, které doplňují mimo jiné Lloyd Bridges, Forest Whitaker nebo Cuba Gooding, Jr.. Nenáročná jednohubka.

Synopse: Psychopat Ryan Gaerity (Tommy Lee Jones) uprchl v Irsku z vězení. Okamžitě míří do USA, kde se chce pomstít Liamu McGivneymu (Jeff Bridges), který byl kdysi členem jeho teroristické skupiny, nyní ale žije pod jménem James Dove v Bostonu a hříchy se snaží odčinit prací pro policii. Ten se chystá usadit a odejít z aktivní služby. To teď ale bude muset přehodnotit.

Zajímavost: Ačkoli jsou Jeff Bridges a Lloyd Bridges ve skutečnosti syn a otec, do filmu byli obsazeni jako strýc a synovec.

Originální trailer filmu Zděšení / Blown Away
Den kobylek (The Day of the Locust) (pondělí 29. 2., ČT2, 21.55 - 00.15)

Plakát filmu Den kobylek / The Day of the LocustNe tak známé drama má být jakousi obžalobou Hollywoodu, potažmo celého filmového průmyslu. Režírující John Schlesinger ovšem nevsadil na přímočarost, ale na zbytečné množství postav a přílišnou epizodičnost, které tříští divákovu pozornost a výsledek tak není tak působivý, jak byl zamýšlen. To může být dáno tím, že se tvůrce snažil zachovat věrnost knižní předloze Nathanaela Westa, což bylo v tomto případě na škodu. Ke kladům ale rozhodně patří hutnější atmosféra, několik zdařilých momentů a obsazení, v němž se mimo jiné objeví Donald Sutherland, Karen Black nebo na Oscara nominovaný Burgess Meredith. Rozpačitý dojem pak výrazně zlepšuje famózní a strhující závěr.

Synopse: Mladý nadějný režisér se zamiluje do mladé herečky a chce z ní udělat hvězdu. Čím blíže jí ale poznává, tím horší je pro něj přihlížet jejímu soužití s otcem alkoholikem ve společnosti náboženských fanatiků.

Zajímavost: Jako hlavní postava je veden Sutherland, ve filmu se ale objeví až po čtyřiceti minutách.

Originální trailer filmu Den kobylek / The Day of the Locust
Bílí muži neumějí skákat (White Men Can't Jump) (pondělí 29. 2., Prima Max, 22.20 - 00.40 / středa 2. 3., 01.35 - 08.05)

Plakát filmu Bílí muži neumějí skákat / White Men Can't JumpSportovní komediální drama si na nic nehraje a jede tzv. na jistotu. Režisér a scenárista Ron Shelton toho moc neřešil a spolehl se na přímočarý a jednoduchý příběh, odlehčenou atmosféru, několik dobrých vtípků a celkový nadhled. Záležet si dal i na basketbalových scénách, které jsou výborné, svižné a strhující. Pomohl si i obsazením, v němž hrají prim výborní Woody Harrelson a Wesley Snipes, mezi kterými funguje potřebná chlapská chemie. To, že je to celé předvídatelné a bez překvapení, tak vlastně tolik nevadí. Ideální oddechovka na začátek týdne.

Synopse: Sidney (Wesley Snipes) si myslel, že je v basketbalu nejlepší a široko daleko nemá konkurenci. Pak se ale objevil Billy (Woody Harrelson), který je stejně dobrý. Brzy si oba uvědomí, že není nutné soupeřit, když mohou spolupracovat a tím pádem víc vydělat. To by ale Billy nesměl dlužit nesmlouvavým gangsterům. 

Zajímavost: Ve skutečnosti byl v době natáčení Harrelson v basketbalu výrazně lepší než Snipes.

Originální trailer filmu Bílí muži neumějí skákat / White Man Can't Jump
Medená veža (pondělí 29. 2., ČT art, 22.55 - 00.20)

Plakát filmu  / Medená vežaNormalizační skvost patří k nejzajímavějším a nejlepším počinům československé kinematografie. Režírující Martin Hollý v něm rezignoval na jakoukoli politiku a spolehl se na působivý příběh tří kamarádů, který zabalil do opojné poetické atmosféry a především zasadil do malebného tatranského prostředí. Vynikající kamera nabízí jeden krásnější obraz než druhý a vše dotváří nádherná hudba Zdeňka Lišky. V hlavních rolích se navíc objeví tehdejší slovenská elita, mezi níž patřili Štefan Kvietik, Ivan Mistrík, Michal Dočolomanský, Emília Vášáryová a Vlado Müller. Možná, že scénář není úplně propracovaný a má několik nedostatků, obrazová stránka to ale z větší části vykompenzuje. Vynikající podívaná.

Synopse: Pirin (Štefan Kvietik), Valér (Ivan Rajniak) a R (Ivan Mistrík) jsou tři kamarádi, kteří pracují na malé vysokohorské chatě. Když za nimi dorazí Pirinova manželka Saška (Emília Vášáryová), projde jejich dosud pevné přátelství těžkou zkouškou.

Zajímavost: Vášáryová byla v době natáčení těhotná.

Ukázka z filmu Medená veža

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Deadpool & Wolverine (23.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu (19.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Režisér Duny chystá Nuclear War (05.04.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu