Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: únor 2016

BD a DVD tipy: Rozhněvaní marťani a rapeři na tenkém laně

Vydáno: 11.02.2016 07:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

V únoru na nosičích pro domácí kino vychází několik velmi povedených žánrových počinů, mezi nimiž si vybere každý fanoušek/fanynka sci-fi (Marťan), gotických romancí (Purpurový vrch) a biopiců (Straight Outta Compton, Muž na laně).

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Marťan (Bontonfilm)
BD obal filmu Marťan / The MartianRidley Scott se po rozporuplně přijímaných experimentech (se žánry, s vyprávěním) znovu etabloval v očích laické i odborné obce Marťanem. Adaptace bestselleru Andyho Weira je přijímána jako ultimátní feel good film. Až se může zdát, že katastrofická sci-fi/survival s Mattem Damonem v hlavní roli je sázkou na jistotu. Scott (spolu se scenáristou Drew Goddardem) však i tentokrát zpochybňuje divácké jistoty a očekávání spojená se jménem/značkou tvůrce, výstavbou vyprávění i prací se žánrovými vzorci. Marťan zprvu vytvoří zdání (úvodními titulky a stylistickými postupy), že bychom mohli mít co dočinění s další Scottovou pochmurnou sci-fi ala Vetřelec anebo Blade Runner, ale většina stopáže je přitom často odlehčována humorem. Na dojmu "ultimátního feel good filmu" přispívá i to, že na rozdíl od klasicky vystavěných děl absentuje celý jeden akt spočívající v komplikaci dění (namísto toho je zdvojeno uvedení do děje). Nekonvenčně se zachází i s žánrem/žánry, kdy survival linie na Marsu stanovuje jasný deadline pro katastrofickou linii na Zemi, přičemž toto prostorové oddělení umožňuje řadu nápaditých kombinací obou. 

Bonusy (2D BD): Nepovedené záběry (7:33 min.). (Faux) FeaturetteAres III: Znovu pod drobnohledem (17:18 min.); Ares III: Loučení (3:35 min.); Ares: Naše největší dobrodružství (3:39 min.); Dostat ho domů (1:34 min.); Příprava na misi (3:20 min.); Ideální kandidát (1:03 min.). FeaturettyObsazení Marsu: Casting a kostýmy (14:13 min.); Získaný signál: Scénář a režie (9:36 min.). Galerie - slideshow/manuální ovládání (16:39 min.). Upoutávka (2:55 min.).
Obraz (2D BD): 16:9 / 2.40:1 (2D) / FullHD.
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby 5.1 česky, německy, japonsky, maďarsky, turecky; Dolby 5,1 polsky (voice-over).
Titulky (2D BD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké.

Bonusy (3D BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (3D BD): 16:9 / 2.40:1 (3D) / FullHD.
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby 5.1 česky, německy, japonsky, maďarsky, turecky; Dolby 5,1 polsky (voice-over).
Titulky (3D BD): české, slovenské, anglické, německé, japonské, arabské, bulharské, chorvatské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, korejské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké.

Bonusy (DVD): Ares III: Loučení (3:35 min.); Ideální kandidát (1:03 min.); Ares: Naše největší dobrodružství (3:39 min.); Příprava na misi (3:20 min.); Dostat ho domů (1:34 min.); Nepovedené záběry (7:33 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, turecky.
Titulky (DVD): české, anglické, slovenské, arabské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (2D BD), 599 Kč (2D + 3D BD). V obchodech od 3. února 2016.

Nepovedené scény z filmu Marťan (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Straight Outta Compton (Bontonfilm)
BD obal filmu Straight Outta Compton / Straight Outta ComptonStraight Outta Compton nadchnul fanoušky a fanynky gangsta rapu, o jehož zrodu vypráví, ale rozlítil kritičtější jedince, jimž v biografii vadilo nejenom zahlazování, ale vyloženě omlouvání značně problematického chování (antisemitismus, násilí na ženách) některých členů skupiny N. W. A. Nezasvěcení do problematiky nic z toho řešit nemusí, protože budou sledovat nadprůměrný film netradičně vyprávějící o vzestupu (a pádu, respektive rozkolu) jedné kapely. Více než na šablony biopiců snímek klade důraz na sociální rovinu, čemuž odpovídá i výstavba a důraz na formativní události doby - a podřizuje se tomu i styl, kdy kamera observačně v delších záběrech bez střihu snímá reakce několika spolu mluvících postav.

Bonusy (BD): Komentář režiséra a producenta F. Garyho Graye. Vynechaná píseň (1:28 min.) a vynechané scény (6x, 5:41 celkem). FeaturettyV ulicích: Natáčení v Comptonu (6:03 min.); N.W.A.: Počátky (3:49 min.); Dopad (1:35 min.); Proměna v N.W.A. (8:30 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2.40:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky; DTS 5.1 portugalsky, maďarsky; Dolby Digital 5.1 rusky; Dolby Digital 5.1 polsk (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické (pro neslyšící), portugalský, kantonské, čínské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, indoneské, korejské, španělské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské.

Bonusy (DVD): Featuretty: N.W.A.: Počátky (3:49 min.); Dopad (1:35 min.); Proměna v N.W.A. (8:30 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, ukrajinské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 10. února 2016.

Výňatek z dokumentu Dopad na Blu-ray k filmu Straight Outta Compton (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Stážista (Magic Box)
BD obal filmu Stážista / The InternStážista zrežírovaný a napsaný Nancy Myers je stejně jako její předchozí snímky (s čestnou výjimkou celovečerního debutu) filmem pro starši a pokročilé, ale poprvé z generační propasti dělá téma. Na jednu stranu dovede ozvláštnit postupy romantických komedií prohozením genderových rolí (žena-vedoucí) a popřením předvídatelného vyústění (osobní rovina se musí podřídit pracovní, nikoliv naopak). Na druhou stranu postavou stážisty v letech jednak stvrzuje určité konzervativní postoje jdoucí ve výsledku proti liberálnímu vyznění, jednak - a to především - figurou neomylného jedince jednajícího za každých okolností správně zbavuje snímek konfliktu i uvěřitelnosti, o kterou se jinak snaží.

Bonusy (BD): Featurette: Ponaučení ze zkušeností (4:46 min.); Jak nafilmovat skutečnost (6:07); Tři stážisté (5:46 min.).
Obraz (BD): 1,78:1 / 16:9 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, thajsky; Dolby Digital 2.0 turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské zjednodušené, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské (Evropa), rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké.

Bonusy (DVD): Featurette: Ponaučení ze zkušeností (4:46 min.).
Obraz (DVD): 1,78:1 / 16:9
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky.
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, arabské, hebrejské, maďarské, portugalské (Evropa), rumunské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 10. února 2016.

Výňatek z featurettu Poučení ze skutečnosti z BD filmu Stážista (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Muž na laně (Bontonfilm)
BD obal filmu Muž na laně / The WalkMuž na laně je nejlepším filmem Roberta Zemeckise od Forresta Gumpa, potažmo trilogie Návrat do budoucnosti. V animovaných snímcích zkoušel možnosti technologie, pro kterou ne vždy našel oporu ve vyprávěném (Beowulf, Polární expres, Vánoční koleda), a ve svých posledních hraných počinech nad vyprávěním nakonec zvítězilo téma (Kontakt,TrosečníkLet). Muž na laně používá 3D technologie, ale ne jako atrakci, nýbrž jako prostředek k většímu pohroužení se do fikce, když pracuje s extrémní hloubkou ostrosti a několika plány najednou. A i když by vzhledem k tomu, o čem pojednává (přechod na laně z jedné věže WTC na druhou), mohl snadno být zatížený společenským přesahem, nechává si ho na epilog. Zbytek stopáže tvoří hra s vyprávěním, rozbíhajícím se do různých stran, ale vždy centralizovaným postavou vyprávějícího, a se žánry, které se s každým aktem střídají (sebeuvědomělá melodramatická rovina následovaná heistem).

Bonusy (2D BD): Vynechané scény (5:44 min.). Featurette: Úžasný Muž na laně (10:48 min.); První kroky – Trénink chůze po laně (9:11 min.); Podpůrné pilíře (8:27 min.).
Obraz (2D BD): 16:9 / 2.40:1 (2D) / FullHD.
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (2D BD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, litevské, lotyšské, polské, portugalské, rumunské, ruské, srbské, slovinské, turecké.

Bonusy (3D BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (3D BD): 16:9 / 2.40:1 (3D) / FullHD.
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (3D BD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, litevské, lotyšské, polské, portugalské, rumunské, ruské, srbské, slovinské, turecké.

Bonusy (DVD): Podpůrné pilíře (8:27 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, turecksy; Dolby Surround maďarsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, litevské, lotyšské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké, ruské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 599 Kč (3D + 2D BD). V obchodech od 10. února 2016.

Spot na Blu-ray vydání filmu Muž na laně (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Purpurový vrch (Bontonfilm)
BD obal filmu Purpurový vrch / Crimson PeakPoté, co Guillermo del Toro vzdal nedoceněným blockbusterem Pacific Rim - Útok na Zemi poctu kaidžu eiga a mecha (sub)žánru, se rozhodl se rozhodl uctít jiný svůj oblíbený brakový žánr. Purpurový vrch upomíná na gotické romance, potažmo gotické horory. Není ale jenom nápodobou, která pouze přejímá konkrétní postupy, díky nimž si vyslouží uznání zasvěcených (např. za důraz na významotvorný styl a důslednost v naivitě projevu postav a herců) a nepochopení ostatních (např. za předvídatelnost zvratu a skokový vývoj postav). Je zároveň komentářem ke gotickým romancím/hororům, protože je zpětně vyprávěn postavou, jež je ambiciózní a začínající literární autorkou, a tak umožňuje dvojí čtení mnohých scén. 

Bonusy (BD): Komentář spoluautora scénáře a režiséra Guillerma del Tora. Vynechané scény. FeaturetteKlíče k rozluštění Purpurového vrchu od Guillerma del Tora; Vzpomínky na Purpurový vrch; Úvod do gotické romance; Ručně vyrobená gotika; Světlo a tma Purpurového vrchu; Živý organismus; Pozor na Purpurový vrch; Purpurové přízraky
Obraz (BD): 16:9 / 2.40:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-X 7.1 anglicky; DTS 5.1 česky, maďarsky, španělsky, rusky, thajsky, turecky; DTS 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické (pro neslyšící), portugalské, bulharské, kantonské, čínské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, indonéské, korejské, španělské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské.

Bonusy (DVD): Vynechané scény.
Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, ukrajinské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 17. února 2016.

Výňatek z dokumentu Živý organismus k filmu Purpurový vrch (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Dvanáct rozhněvaných mužů (Magic Box)
BD obal filmu Dvanáct rozhněvaných mužů / 12 Angry MenDvanáct rozhněvaných mužů se dočkalo několika verzí, přičemž původní (nepočítáme-li hodinovou televizní epizodu) z druhé poloviny 50. let stále zůstává nejlepší. Americký televizní remake režírovaný Williamem Friedkinem si sice lépe poradil s produkčními omezeními a ruská předělávka napsaná a natočená Nikitou Michalkovem je zdařilou aktualizací převádějící problémy do konkrétní doby a konkrétní země. Originál, který jako svou celovečerní režijní prvotinu natočil Sidney Lumet, je možné interpretovat ve vztahu k dobovým procesům (honu na čarodějnice), ale zůstává nadčasovou výpovědí o střetu názorů a jejich relativitě pod tíhou argumentace. Vzhledem k širokému zastoupení různých typů postav i jejich koncentrace do jedné místnosti Lumet nikdy ve své další tvorbě nedosáhl takové soudržnosti a přesvědčivosti, i když přidal na angažovanosti (Zastavárník, Serpico, Psí odpoledne,Televizní síť). 

Bonusy (BD): -.
Obraz (BD): 16:9 / 1,85:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonusy (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 199 Kč (DVD), 399 Kč (BD). V obchodech od 24. února 2016.

Tři důvody, proč si zakoupit 12 rozhněvaných mužů (1957)

Koupit na Bontonland.cz

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

 

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel M. Emmet Walsh (21.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Victor J. Kemper (29.11.2023 11:45 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu