Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 53. týden

Kinopremiéry: Creed zažívá perfektní den a očekává bod zlomu

Vydáno: 30.12.2015 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Poslední den roku přináší do našich kin poslední letošní pětici novinek. Nejvýraznější z nich je spin-off slavné boxerské ságy Rocky s názvem Creed. Společnost mu dělají dvě evropská dramata, mexický animák a zbytečný remake.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Creed (Creed) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Creed / CreedSpin-off legendární boxerské ságy Rocky je překvapivým komerčním hitem konce roku a je moc dobře, že se nakonec dostává i do našich kin. Druhý počin neznámého režiséra a scenáristy Ryana Cooglera je totiž chválen ze všech stran a vyzdvihuje vyváženou porci nostalgie a důstojného loučení jedné filmové ikony. Ve své slavné roli se pochopitelně vrací Sylvester Stallone, mladší generaci tu zastupuje Michael B. Jordan. Ze všech indicií tedy není důvod se netěšit a bát se označení premiéry týdne.

Synopse: Adonis Johnson (Michael B. Jordan) nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampiona v těžké váze Apolla Creeda. Svůj původ ale nezapře a box má v krvi, takže ho to pořád táhne do Philadelphie, kde jeho otec bojoval o titul s neméně slavným Rockym Balboou (Sylvester Stallone). Právě jeho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky ale zprvu odmítá, protože ring je pro něj už jen dávná minulost, postupně ale v chlapci objevuje sílu a odhodlání, jakými disponoval i jeho velký přítel. Nakonec tak své rozhodnutí změní a mladého boxera se ujímá, ačkoli proti němu stojí mnohem těžší a nebezpečnější soupeř.

Zajímavost: Jde o vůbec první film série, na jehož scénáři se oficiálně nijak nepodílel Stallone.

Oficiální trailer filmu Creed / Creed
Bod zlomu (Point Break) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Bod zlomu / Point BreakKoprodukční kriminální thriller je remakem stejnojmenného filmu z devadesátých let a otázkou zůstává, proč vůbec vznikl. Distributor de facto nemá nač lákat, protože režírující kameraman Ericson Core není nikterak slavné jméno, scénář sepsal nechvalně proslulý Kurt Wimmer a v hlavních rolích se objevují taktéž méně známí Edgar Ramirez a Luke Bracey. Podle dostupných ohlasů a recenzí to navíc vypadá, že se snímek zařadí do ranku zbytečných remaků, které nemají současnému divákovi co nabídnout. Některé komentáře jsou totiž dost zdrcující. 

Synopse: Mladý agent FBI Utah (Luke Bracey) v utajení infiltruje zlodějský gang, jehož členové si libují v adrenalinových sportech. Stejně lehký přístup jako k životu mají i k zákonům a ten jediný, který respektují, je zemská gravitace. Utah si postupně získává důvěru všech členů a s charismatickým vůdcem Bodhim (Edgar Ramirez) pomalu navazuje dost přátelský vztah. Zároveň začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech, protože nový způsob života ho zcela pohltil.

Zajímavost: Na rozdíl od originálu, který měl rating R, má jeho nová verze pouze PG-13.

Originální trailer filmu Bod zlomu / Point Break
Už teď mi chybíš (Miss You Already) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Už teď mi chybíš / Miss You AlreadyKonec roku je sice čas "povinného" veselí, neuškodí ale nějaký ten serióznější film. Britské komediální drama o zkoušce jednoho dlouholetého ženského přátelství by mohlo být ideálním zástupcem. Téma je nosné, Toni Collette a Drew Barrymore v hlavních rolích jsou poměrně známé tváře, navíc je doplňují Dominic CooperPaddy Considine a dosavadní komentáře jsou spíše pozitivní. Jediné, co budí rozpaky, je jméno režisérky Catherine Hardwicke, jejíž filmografie nevypadá dvakrát důvěryhodně. Nicméně se zdá, že půjde o její nejlepší počin.

Synopse: Milly (Toni Collette) a Jess (Drew Barrymore) jsou nejlepší kamarádky, které spolu od dětství sdílí absolutně vše. Po bujarém mládí se snaží žít dospěle, což spočívá v tom, že Milly má úžasnou práci, úžasný dům, manžela Kita (Dominic Cooper) a dvě děti a Jess se svým přítelem Jagem (Paddy Considine) žijí bohémským životem na hausbótu na londýnském kanálu. I přes tyto rozdíly je jejich přátelství stále pevné a život berou jako velkou zábavu. Když tedy Jess po několika neúspěšných pokusech konečně otěhotní, chce své nadšení sdílet s Milly. Té ale bohužel zjistili rakovinu prsu a obě kamarádky tak zažijí těžkou zkoušku svého vztahu.

Synopse: V zárodku realizace byly do filmu obsazeny Jennifer Aniston a Rachel Weisz, obě ale odmítly a šanci dostala Barrymore.

Oficiální český trailer filmu Už teď mi chybíš / Miss You Already
Perfektní den (A Perfect Day) (CinemArt)

Český plakát filmu Perfektní den / A Perfect DayNenápadné španělské drama s poměrně závažnou tematikou je na evropské poměry opravdu luxusně obsazeno, což je i jeho největší lákadlo. V hlavních rolích se totiž objeví Benicio del Toro, Olga Kurylenko, Tim Robbins a Mélanie Thierry. Režijně je vede spoluautor scénáře a většinovému divákovi nepříliš známý Fernando León de Aranoa, který se ve své domovině těší respektu. Zatím to vypadá, že se mu i další počin vydařil a již zmiňovaný casting by mu měl pomoci v tom, že se mezinárodně bude víc prosazovat. Zatím není důvod mu nedržet palce.

Synopse: Skupinka humanitárních pracovníků z mezinárodní organizace Aid Across Borders, která pomáhá ve válečné zóně kdesi na Balkáně, už skoro přišla o rozum. Sophie (Mélanie Thierry) je nováčkem a chce spasit svět. Mambrú (Benicio del Toro) už viděl opravdu vše a chce se jen vrátit domů. Katya (Olga Kurylenko) kdysi stála o Mambrúa a tlumočník Damir (Fedja Stukan) si přeje, aby válka už skončila. B (Tim Robbins) vlastně sám neví, co by rád. Jejich touhy ale musí jít stranou, protože teď si musí poradit s jednou z posledních studní uprostřed hor, která je zdrojem vody pro několik okolních vesnic a momentálně v ní plave mrtvola. Vytáhnout tělo a vyčistit studnu je zdánlivě jednoduchý úkol, pro lidi na pokraji šílenství jde ale o takřka neřešitelný problém.

Zajímavost: Na festivalu v Cannes se film těšil pětiminutovému "standing ovation".

Oficiální český trailer filmu Perfektní den / A Perfect Day
Kyky Ryky a pár vajec (Un gallo con muchos huevos) (Indigo Film)

Český plakát filmu Kyky Ryky a pár vajec / Un gallo con muchos huevosBez jakékoli propagace startuje v našich kinech další exotický animák, tentokráte z Mexika. Tato informace je asi tou nejpodstatnější, protože lze jen těžko odhadovat, jak vlastně může podobný snímek dopadnout. Režiséra a scenáristu Gabriela Rivu Palacia Alatristeho samozřejmě nikdo nezná a jak už bývá u podobných záležitostí tradicí, plakáty i trailery vypadají dost lacině a tentokráte nemusí našince mrzet ani povinný dabing, neboť původní obsazení tvoří ve valné většině jen Mexičané. Tohle bez dětí nemá smysl. 

Synopse: Ryky se narodil jako zakrslé kuře. Když chce ale zlý rančer zničit jeho domov a rodinu, musí se stát odvážným kohoutem. Se svými přáteli se tak pouští do bláznivého dobrodružství, kde překoná sám sebe a všechny přesvědčí o tom, že skuteční hrdinové vypadají úplně normálně.

Zajímavost: Jde o vůbec první mexický animák, který byl v USA promítán v široké distribuci.

Oficiální český trailer filmu Kyky Ryky a pár vajec / Un gallo con muchos huevos

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Burt Young (19.10.2023 09:25 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu