TOP 20 ČR: Star Wars našly konkurenci v české Padesátce

Vydáno: 29.12.2015 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Rekordní tržba Star Wars o Vánocích o něco opadla, ale stále stačila na udržení si určitého odstupu od komedie Padesátka. Bronz získal s o poznání menším ziskem Malý princ.
Fotografie z filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: Sila se probouziDruhý víkend od své premiéry už si sice nové Star Wars: Síla se probouzí nepřišly na rekordních 36 milionů, které přepsaly žebříček nejvydělečnějších titulů v České republice. Nyní si přišly na 10 milionů, což s přehledem stačilo na první místo v našem žebříčku, ale přesto se pokračování této slavné série zrodila poměrně nečekaná tuzemská konkurence. Byla jí zimní komedie Padesátka, která je taktéž i režisérským debutem herce Vojty Kotka, ta skončila "jen" o 2,5 milionu za vítězem a daleko za sebou zanechala animovaného Malého prince z Francie, který si přišel na pouhých 600 tisíc. Pod stupně vítězů se pak složil letos druhý snímek od Pixaru s názvem Hodný dinosaurus.

Návštěvnost velmi upadla u české komediální série s nevalnou pověstí - nejnovější díl Vánoční Kameňák na plátna přivedl režisér F. A. Brabec a první ohlasy jsou stejné jako u předcházejících dílů. Koprodukční komedie Francie s Belgií a Lucemburskem nazvaná Zbrusu Nový zákon si po festivalových úspěších i v Česku vedla dobře na poli návštěvnosti a dostala se jí dobrá šestka, těsně za sebou pak nechala vánoční horor Krampus: Táhni k čertu a Spielberga s Mostem špiónů. První desítku pak zakončili čeští Gangster Ka: Afričan a Aldabra: Byl jednou jeden ostrov.

Fotografie z filmu Králové hor / Brothers of the WindO místo níže se umístil letošní James Bond v jeho Spectre a následoval ho malajský počin Žabák Ribit v animovaném provedení a ze sousedního Rakouska se na třinácté místo dostalo drama Králové hor, jež zvládlo porazit i finále teenagerské série Hunger Games: Síla vzdoru 2. část. Následovala řada sequelů započatá Sněhovou královnou 2, kterou narušily pouze Trable o Vánocích, pokračování pak bylo Hotelem Transylvánií 2 a Fakjů pane učiteli 2. Zpět do pozic top dvacítky se dostal úspěšný snímek Mládí a na dno spadla Husí kůže.

1. Star Wars: Síla se probouzí - 10,1 mil.
2. Padesátka - 7,6 mil.
3. Malý princ - 604 tis.
4. Hodný dinosaurus - 524 tis.
5. Vánoční Kameňák - 517 tis.
6. Zbrusu Nový zákon - 445 tis.
7. Krampus: Táhni k čertu - 393 tis.
8. Most špiónů - 366 tis.
9. Gangster Ka: Afričan - 341 tis.
10. Aldabra: Byl jednou jeden ostrov - 276 tis.

11. Spectre - 275 tis.
12. Žabák Ribit - 262 tis. (novinka)
13. Králové hor - 235 tis. (novinka)
14. Hunger Games: Síla vzdoru 2. část - 196 tis.
15. Sněhová královna 2 - 194 tis.
16. Trable o Vánocích - 182 tis.
17. Hotel Transylvánie 2 - 150 tis.
18. Fakjů pane učiteli 2 - 127 tis.
19. Mládí - 53 tis.
20. Husí kůže - 53 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY