TOP 20 ČR: Kameňák se vrátil ve velkém s vánočním dílem

Vydáno: 08.12.2015 09:25 - | foto: facebook tvůrce

Gangster Ka se na výsluní příliš dlouho neudržel, jelikož jej smetla taktéž tuzemská novinka nevalné kvality - Vánoční Kameňák. Na oba filmy pak byly krátké Hunger Games i Spielbergův Most špionů.
Fotografie z filmu Most špiónů / Bridge of SpiesTroškovu trilogii Kameňák převzal v roce 2013 se stejným neúspěchem Ján Novák, který natočil čtvrtý díl. O dva roky později režisér F. A. Brabec navrátil sérii na plátna s dílem vánočním, Vánoční Kameňák, který už podle prvních recenzí dopadl podobně strašlivě jako vše, co mu předcházelo. České diváky však tato crazy komedie stejně nalákala, a přestože si za víkend nevydělala ani tři miliony, skončila první. Na pozici první se tedy kvůli ní neudržel český sequel Gangster Ka: Afričan v hlavní roli s Hynkem Čermákem. Bronz poté dostal konečně zahraniční počin, jímž bylo finále série Hunger Games: Síla vzdoru 2. část, tomu se i přes poměrně značné ztráty oproti týdnu minulému povedlo porazit novinku Stevena Spielberga Most špiónů s Tomem Hanksem, jejíž premiéra kupodivu nestačila ani na stupně vítězů.

Nápor novinek neustál letos již druhý pixarovský animák Hodný dinosaurus, kterému nestačila ani návštěvnost dětských diváků, jež pravěký domací mazlíček evidentně neoslovil tolik jako letní hit V hlavěDaniel Craig se opět objevil na plátnech jako James Bond v nejnovějším Spectre, což stačilo na překonání francouzské adaptace věhlasné knihy Malý princ a naučného českého filmu Aldabra: Byl jednou jeden ostrov. Napadení lodi obrovskou velrybou v britském dobrodružném snímku V srdci moře si s premiérou vysloužilou pouhou devítku a do první desítky se podařilo vtisknout ještě německé komedii Fakjů pane učiteli 2.

Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush ve filmu Husí kůže / GoosebumpsZa hranicí top deseti se nashromáždilo větší uskupení příšerek. Jejich rej započal s animovaným Hotelem Transylvánií 2, tato mírumilovná strašidla následovala Husí kůže, jejíž příšery byly o něco strašnější a největší monstrum se ukrylo pod číslem třináct s Viktorem Frankensteinem v podání Daniela Radcliffea a Jamese McAvoye. Pokračování ruské pohádky Sněhová královna 2 si v předpremiéře zajistilo čtrnácté místo a za něj popadali Marťan se Stážistou a Black Mass: Špinavou hrou. Animovaným duem na předposledních místech se stali Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu s Mimoni a celou dvacítku zakončilo Mládí Paola Sorrentina.

1. Vánoční Kameňák - 2,8 mil.
2: Gangster Ka: Afričan - 2,1 mil.
3. Hunger Games: Síla vzdoru 2. část - 1,6 mil.
4. Most špiónů - 1,6 mil.
5. Hodný dinosaurus - 1,4 mil.
6. Spectre - 1,3 mil.
7. Malý princ - 1,3 mil.
8. Aldabra: Byl jednou jeden ostrov - 914 tis.
9. V srdci moře - 838 tis.
10. Fakjů pane učiteli 2 - 547 tis.

11. Hotel Transylvánie 2 - 250 tis.
12. Husí kůže - 200 tis.
13. Viktor Frankenstein - 167 tis.
14. Sněhová královna 2 - 161 tis.
15. Marťan - 94 tis.
16. Stážista - 93 tis.
17. Black Mass: Špinavá hra - 89 tis.
18. Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu - 87 tis.
19. Mimoni - 78 tis.
20. Mládí - 71 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • jsme jednoduchej národ... smutný... (Anonym, 08.12.2015 23:57) Reagovat

    jsme jednoduchej národ... smutný

    • Re: jsme jednoduchej národ... smutný... (leea, 03.01.2016 14:11) Reagovat

      To také, ale řada lidí buď neumí světové jazyky nebo je zahraniční filmy nebaví a tak preferují české (byť průserové). Dále platí, že negativní reklama je také reklama (v případě Kameňáků, Ulice, Ordinace a Babovřesek stoprocentně) a tak lidé na to jdou z recese či zvědavosti, zda je to opravdu tak špatné, jak ti filmoví kritici (speciálně Mirka Spáčilová) píší. A když dají 13. prosince v Cinema City všechny filmy včetně Kameňáku pro držitele klubových karet za 50 Kč, tak je jasné na co většina lidí půjde.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY