Reese Witherspoon plánuje film o panence Barbie

Vydáno: 29.11.2015 18:44 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Nenechte se však zmást - to, že americká herečka proslula rolí hrdinky z komedie Pravá blondýnka, ještě neznamená, že bude hrát přímo panenku Barbie. Film, který hodlá produkovat, se totiž zaměří na zakladatelku této značky.
Reese Witherspoon ve filmu Tohle je válka! / This Means WarPlánovaný snímek se tím pádem bude točit převážně kolem historie nejznámější hračky světa a života její tvůrkyně, Ruth Handler. Ta údajně jednoho dne spatřila svou dceru, jak si hraje s papírovou loutkou, a napadlo ji vytvořit prototyp panenky, na níž by se dal lépe navléct obleček. Díky tomu, že její manžel tehdy pracoval pro firmu Mattel, se podařilo panenku dostat do výroby. Poprvé se tak dostala na trh na Americkém mezinárodním veletrhu hraček v roce 1959.

Ostatně, tento příběh je o dost podrobněji vylíčen v knize s názvem Barbie and Ruth: The Story Of The World’s Most Famous Doll And The Woman Who Created Her, k níž Reese Witherspoon a její producentská partnerka Bruna Papandrea zakoupily autorská práva na zfilmování. Nedávné drama Divočina s Reese Witherspoon v hlavní roli mělo podobnou genezi. A je otázka, jestli Reese ztvární i postavu Ruth Handler, ale zatím tomu vše nasvědčuje.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY