Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 39. týden

Kinopremiéry: S úsměvem spolu půjdeme tam, kde zpívají raci

Vydáno: 28.09.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Little White Lies

Poslední zářijové premiéry nikterak nevybočují z těch posledních týdnů, protože v nich opět chybí jasný divácký hit a velké lákadlo. Do kin vstupují třeba drama Kde zpívají raci nebo horor Úsměv, svou novinku uvede i Alice Nellis.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kde zpívají raci (Where the Crawdads Sing) (Falcon)

Český plakát filmu Kde zpívají raci / Where the Crawdads Sing
© CSFD
Se zpožděním oproti zámoří se do tuzemských kin dostává nenápadné drama podle knižní předlohy Delii Owens. Jeho synopse nevypadá bůhvíjak originálně, přesto poměrně zajímavě, a pokud se námět správně uchopí, může vzniknout velmi dobrý film. Diváky lze lákat snad jen na příběh a románovou předlohu, protože nejhvězdnějším jménem, které se v titulcích objeví, je to Reese Witherspoon jakožto jedné z producentek. Režii obstarala začínající Olivia Newman, která hlavní roli svěřila Daisy Edgar-Jones. Dosavadní hodnocení se pohybují na úrovni lehkého nadprůměru, takže se zdá, že by zájemci měli být vesměs spokojeni. Premiéra týdne.

Synopse: Kya (Daisy Edgar-Jones) je opuštěná dívka, která vyrůstala úplně sama v nebezpečných mokřinách Severní Karolíny. Celé roky byla námětem tajemných historek, což ji zcela izolovalo od místní komunity. Když se ovšem v jejím životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se neznámému světu otevírat. Jenže jednoho z nich najdou brzy mrtvého a místní komunita ihned označí za hlavní podezřelou právě Kyu. Byla by ale opravdu schopna takový zločin spáchat?

Oficiální český trailer filmu Kde zpívají raci / Where the Crawdads Sing
Úsměv (Smile) (CinemArt)

Český plakát filmu Úsměv / Smile
© CSFD
Horory jsou stále populární žánr, který dokáže přilákat diváky do kin, proto není divu, že v tomto týdnu startuje další z nich. A ten opravdu víc než na co jiného spoléhá na sílu žánru, protože na nic jiného de facto diváka nenaláká. Režie a scénář je dílem debutujícího Parkera Finna, který do hlavních rolí obsadil podobně neznámé tváře. Vzhledem k tomu, že zatím neexistují ani žádné relevantní ohlasy, je opravdu těžké před premiérou cokoliv odhadovat, nicméně očekávání by měla být spíše nižší.

Synopse: Psychiatrička Rose (Sosie Bacon) vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi a pronásledují jí děsivé vize, to ale terapeutka řeší hodně často. Pak se ale pacientka začne smát a přímo před doktorkou si přeřízne krční tepnu. Rose je z události zcela rozhozená a začínají se jí vracet psychické problémy z dětství a mládí. Pro své blízké se chová jako blázen a nikdo jí moc nevěří. Doktorka tak brzy pochopí, že pokud chce, aby vše skončilo, musí najít začátek řetězce podivných sebevražd, jehož je z nějakého důvodu součástí.

Oficiální český trailer filmu Úsměv / Smile
Moneyboys (Moneyboys) (Queer Kino)

Český plakát filmu Moneyboys / Moneyboys
© Quuerkino
Koprodukční drama je jednou velkou neznámou a už jen podle názvu českého distributora je určeno úzké skupině diváků. Režisérem a scenáristou je debutant C.B. Yi, který sice pochází z Číny, ale vzhledem k homosexuální tematice musel svou tvorbu přesunout na Taiwan. Je jasné, že obsazení je podobně neznámé jako sám tvůrce a publikum se opravdu bude muset řídit synopsí a námětem, protože jinak moc není nač lákat. Ohlasů je opět naprosté minimum, jsou ale víceméně spokojené, takže by snad potenciální diváci neměli být zklamáni.

Synopse: Moneyboys je pojem, kterým se v Číně označují sexuální pracovníci pro bohaté muže. Jedním z nich je i Fei (Kai Ko), jemuž toto nelegální a rizikové povolání zajišťuje velmi solidní živobytí. Při jednom rodinném setkání se ale ukáže, že jeho příbuzní jeho sexualitu a profesi nikdy nepřijmou, což ho zcela zlomí a donutí vrátit se zpět do města. Dokáže se s minulostí vyrovnat, aniž by zranil všechny kolem sebe?

Český trailer filmu Moneyboys / Moneyboys
Westlife - Live at Wembley Stadium (Westlife - Live at Wembley Stadium) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Westlife - Live at Wembley Stadium / Westlife - Live at Wembley Stadium
© Pannonia Entertainment CZ
Pouhé dva dny je ve vybraných kinech možno vidět záznam koncertu i v tuzemsku kdysi poměrně populární "chlapecké" skupiny z Irska. Celá show se uskutečnila v srpnu letošního roku a pro mnohé bude dost překvapivým zjištěním, že pánové ještě tvoří a koncertují. Očekávat se pochopitelně dají ty největší hity a pravděpodobně i nějaké ty novinky a atmosféra londýnského stadionu Wembley. Pokud vás tedy zajímá, jak skupina, která u nás byla nejslavnější někdy na přelomu devadesátých let a milénia, vypadá dnes, máte jedinečnou možnost se přesvědčit.

Synopse: Irská popová skupina Westlife je ve své domovině stále populární. V rámci tour k albu Wild Dreams se v srpnu roku 2022 zastavila i na legendárním stadionu ve Wembley, kde vystupovala vůbec poprvé v kariéře. A právě tento koncert dal vzniknout filmovému záznamu.

Oficiální trailer filmu Westlife - Live at Wembley Stadium / Westlife - Live at Wembley Stadium
DIO: Dreamers Never Die (DIO: Dreamers Never Die) (Aerofilms)

Český plakát filmu DIO: Dreamers Never Die / DIO: Dreamers Never Die
© CSFD
Podobně jako premiéra výše by měl být i další hudební dokument uveden v kinech pouhé dva dny. V tomto případě jde o portrét Ronnieho Jamese Dia, což je mezi rockovými a metalovými fandy naprostá ikona. Režisér Don Argott, jemuž pomohl i debutant Demian Fenton, láká hlavně na naprosto unikátní a nikdy neviděné archivní záběry, fotografie a dokonce i domácí videa hudebníka, v nichž se objevuje se svou rodinou a kamarády. Hodnocení pochopitelně neexistují, ta jsou ale v tomto případě irelevantní, protože příznivci slavného umělce je řešit nebudou.

Synopse: Ronnie James Dio je naprostou metalovou ikonou. Začínal v padesátých letech v doo-wop kapele, posléze se přesunul do skupin Elf a Ritchie Blackmore’s Rainbow a ve svém nejslavnějším období působil v Black Sabbath. Poté si založil vlastní kapelu Dio a stal se miláčkem rockových a metalových fanoušků.

Zajímavost: Jde o vůbec první dokument, který autorizovala hudebníkova rodina.

Český trailer filmu DIO: Dreamers Never Die / DIO: Dreamers Never Die
Buko (CinemArt)

Plakát filmu  / Buko
© Česká televize
Pod komediálním dramatem s trochu zvláštním názvem se skrývá nejnovější počin režisérky a scenáristky Alice Nellis. Ta se v něm alespoň dle synopse vydala do přírody a ve středu zájmu leží tematika soužití člověka s koněm a moc zvířat pomáhat v psychicky nelehké situaci. Sympatické je, že obsazení není úplně prvoplánové a hlavní roli ztvárnila Anna Cónová a ze známějších jmen se objeví ještě Martha IssováPetra ŠpalkováLenka TermerováJan Cina nebo Miroslav Krobot. Hodnocení zatím neexistují a počkat si na ně budeme muset zřejmě až těsně před premiéru, naděje na dobrý český film tak stále žije.

Synopse: Jarmila (Anna Cónová) se po ztrátě muže ocitá na životní křižovatce a musí se rozhodnout, zda zbytek života nějak "přečká", nebo zda se pustí do dobrodružství s nejistým koncem. Ačkoli jí její dospělé děti radí něco jiného, zvolí si druhou možnost a přesouvá se na chalupu uprostřed Máchova kraje, kde to její muž měl hodně rád. V závěti jí navíc odkázal cirkusového koně Buka, který by jí mohl vrátit do života štěstí.

Oficiální trailer filmu Buko
Spolu (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Spolu
© CSFD
Ačkoli to tak může vypadat, české drama nemá nic společného s volební kampaní ani politikou, ale naopak má asi poměrně vysoké ambice. Synopse tedy vypadá dost tuctově, což ale nebrání tomu, aby se z ní vyklubal zajímavý film. Vzhledem k tomu, že jde o adaptaci divadelní hry, budou naprosto stěžejní herecké výkony, mezi nimiž by měl ve vděčné, zároveň však náročné roli vynikat Štěpán Kozub, jemuž budou sekundovat především Kamila Janovičová a Veronika Žilková. Ani v tomto případě zatím hodnocení a komentáře neexistují, takže uvidíme, jak to celé dopadne.

Synopse: Po rozchodu s přítelem (Marek Němec) se Tereza (Kamila Janovičová) vrací domů k matce (Veronika Žilková) a bratrovi Michalovi (Štěpán Kozub), desetiletému klukovi zajatému v dospělém těle. Na rozdíl od ní se ale domácnost, kterou kdysi opustila, vůbec nezměnila. Máma pořád žije jen pro svého syna, který má úplně ve všem přednost. Tereza má intenzivní pocit, že matka musí začít víc myslet na sebe a na ni a rozhodne se ke kroku, po kterém už nikdo z nich nebude jako dřív.

Originální trailer filmu Spolu
Let viny (GNOMON Film)

Plakát filmu  / Let viny
© CSFD
Od pátku 30. září bude možnost ve vybraných kinech vidět český dokument, který režisérka a scenáristka Tereza Tara pojala jako intimní videodeník zachycující její desetileté uzdravování z těžké nemoci. Už ze synopse je jasné, že se setkala s různými lidmi, kteří vyznávali zcela jiné metody. Těžko soudit, jakou kvalitu snímek bude mít, vypovídající hodnota by ale mohla být relativně vysoká, nějakých ohlasů ale bude naprosté minimum. Premiéra, která by mohla být někde uváděna i s diskuzí s autorkou.

Synopse: Tereza Tara v pětadvaceti letech onemocněla a svou desetiletou cestu k uzdravení zachytila formou videodeníku. S oslabenými ledvinami navštívila lékaře, odborníky na psychosomatiku i alternativního léčitele. Postupně začala stav svých ledvin vnímat jako odraz nejasného vztahu k matce, partnerovi i sobě samé.

Originální trailer filmu Let viny

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Twisters (12.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu