Bill Murray je nerudnej dědek, který bere děti na dostihy

Vydáno: 03.07.2014 19:30 - | foto: facebook tvůrce

Alespoň ve filmu, FilmSever (zatím) není bulvární server, kde by šlo o soukromí hollywoodských celebrit. Murray v nové komedii St. Vincent de Van Nuys hraje nerudného starce, vedle kterého se nastěhuje matka se synem.
Fotografie z filmu  / St. Vincent de Van NuysPravděpodobně je vám jasné, jakým směrem se vyprávění bude odvíjet, protože jste podobný příběh viděli již nesčetněkrát. Přesně tak, starý muž začne hlídat kluka, což obnáší braní ho do strip klubů a na dostihy. Kluk, kterého ve škole šikanují, a mizantrop mezi důchodem a smrtí, si k sobě ale najdou cestu a poučí se o životě. Dramedie St. Vincent de Van Nuys z tohoto schématu pravděpodobně nebude vybočovat.

Diváckou pozornost si film zaslouží hereckým obsazením. Melissa McCarthy má možnost se ukázat v dramatičtější poloze jako matka vychovávající sama po rozvodu dítě. Naomi Watts se představuje v pro ni taktéž netypické roli... a Bill Murray sice dříve ztvárňoval pragmatické cyniky, ale ne sociopatické mizantropy.

Fotografie z filmu  / St. Vincent de Van NuysOtázkou je, podle jak kvalitního scénáře hráli a jaký má režisér cit pro komediální načasování a nesentimentální pojetí kýčovitějších/klišovitějších scén. Za obojí - režii i scénář - je "zodpovědný" Theodore Melfi, jehož filmografie sestává převážně z kraťasů a jednoho průměrně hodnoceného televizního filmu. Snad jeho hvězdně obsazený kinodebut dopadne lépe. Na trailer se podívejte níže, v galerii jsou nové fotografie

Upoutávka k filmu St. Vincent (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY