Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat

DVD: Dostaň ho tam

Vydáno: 31.12.2010 16:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Zaměstnanec hudebního vydavatelství má tři dny na to, aby dostal excentrickou rockovou hvězdu z Londýna do Los Angeles. Původně jednoduchý úkol se mění v divokou jízdu plnou alkoholu, drog a životních rad.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Britský rocker Aldous Snow (Russell Brand) má dobu své největší slávy dávno za sebou a momentálně se utápí v drogách a alkoholu. Může za to jeho poslední album Dítě Afriky, které finančně zcela propadlo a přineslo hvězdě posměch většiny lidí z hudební branže a také rozchod s družkou, popovou star Jackie Q (Rose Byrne). Ve skomírajícím losangeleském hudebním vydavatelství se proto v rámci nutného získání finančních prostředků rozhodnou uspořádat Snowovi koncert na počest desátého výročí jeho legendárního vystoupení v Greek Theatre.
Strůjce tohoto nápadu, mladý neprůrazný slušňáček Aaron Greenberg (Jonah Hill) je pověřen prací svých snů - má odletět do Londýna a do tří dnů se vrátit i se svým hudebním idolem. Už při prvním setkání s lehce vyšinutou bývalou hvězdou ale Aaron zjistí, že to nebude zas taková hračka. Následuje šílená absinthovo-heroinová cesta k prozření, plná chlupatých zdí, zvratků, zapálených hotelových pokojů a rock'n'rollu.
Nejnovější kousek z produkční dílny Judda Apatowa je spin-offem Kopaček z roku 2008, kde Aldous Snow vystupoval pouze jako vedlejší postava, která přebere holku hlavnímu hrdinovi v podání Jasona Segela (mimochodem ten pošahaného rockera vymyslel), ale diváky zaujal takovým způsobem, že se tvůrci rozhodli natočit mu vlastní film. A byl to dobrý nápad.
Snow je v perfektním podání Russella Branda postava natolik originální a výrazná, že utáhne bez problémů celý film, aniž by přišla o své excentrické kouzlo a změnila se na povrchní karikaturu. Skvěle ho navíc doplňuje Jonah Hill jako sádelnatý nevinný ňouma, který chce jen splnit svůj úkol, ale poté, co nasedne na nonstop mejdanový kolotoč, už jen zcela nevěřícně zírá a odevzdaně se podřizuje. Dokonale to ilustruje scéna v baru, kdy po propařené noci Aaron říká Aldousovi, že už je pozdě a že by se měli jít konečně vyspat. Na to Aldous reaguje s upřímným pochopením a objedná absinth.
Kontrast mezi konzervativním Aaronem s nezničitelným nezmarem Snowem je základem většiny vtipných situací a hlášek, režisér Nicholas Stoller, který Branda v roli neúnavného rockera vedl už v Kopačkách, jako bonus do filmu přidal mnoho cameí známých osobností hudební branže. Těm jasně vévodí Sean "P. Diddy“ Combs v roli Aaronova hustého šéfa, který naprosto ovládne každou scénu ve které se objeví.
Nelze ale říct, že by Dostaň ho tam nemělo hluchá místa, několik vtipů šlo přes okraj (holka s vaginálním mikrofónem) a občas jakoby tvůrci uvízli na mrtvém bodě a nevěděli, jak děj posunout dál. Ale tyto situace se nakonec v záplavě gagů, skvěle vybraných herců a perfektních písniček (jak originálů od Aldouse, tak starých osvědčených pecek např. od The Clash nebo Sex Pistols) ztratí a v hlavě zůstane po konci titulků jen pozitivní dojem a chuť jít se pořádně vylejt někam na rockový koncert.
Bonusový materiál na DVD obsahuje několik pokažených záběrů, většinou přeřeků, ze kterých je sice patrné, jak si herci své role užívali, jinak jsou ovšem zcela nezábavné. Nepovedené scény jsou česky otutilkovány, což bohužel neplatí pro mnohem hodnotnější bonus - skupinový komentář k filmu, ve kterém se pošťuchují režisér Nicholas Stoller a herci Jonah Hill, Russel Brand a Rose Byrne.
TECHNICKÁ SPECIFIKACE
Zvuk: 5.1 Dolby Digital angličtina
Jazyky: čeština, angličtina, maďarština
Titulky: české, anglické, bulharské, řecké, maďarské
Obraz: 16:9, 1,85:1

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Žánrově různorodé filmy (nejen) na dlouhé večery (16.11.2012 17:00 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Zkažená úča (27.07.2011 14:50 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: 27. týden (08.07.2011 12:00 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu