Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 22. týden

Kinopremiéry: Obrovská hruška prožije delirium na teambuildingu v Gangsterdamu

Vydáno: 30.05.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední květnové premiéry jsou ve znamení oddechu a možnosti dohnat resty z minulých týdnů. Tou nejatraktivnější novinkou je totiž nízkorozpočtový horor Delirium, vedle kterého startují tři evropské snímky hodně nejisté kvality.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Delirium (Delirium) (CinemArt)

Český plakát filmu Delirium / DeliriumNízkorozpočtový psychologický horor se evidentně veze na vlně popularity žánru a bude se snažit vydělat co nejvíc peněz, což by se mu vzhledem k minimálním nákladům mohlo povést. Originalitu zřejmě čekat nemůžeme, protože synopse vypadá hodně tuctově a předvídatelně, trochu netradiční je snad jen to, že hlavní hrdina je chovanec psychiatrické léčebny, který pravidelně bere léky. Opravdové znalce by mohl nalákat režírující Dennis Iliadis, jehož filmografie nevypadá úplně k zahození, hlavní roli pak ztvárnil Topher Grace. Ohlasů je dosud naprosté minimum, takže nemá moc cenu se jimi zabývat, na nic jiného pak lákat nelze. Hodně slabá premiéra týdne.

Synopse: Tom (Topher Grace) se vrací z psychiatrické léčebny na rodinné sídlo, které zdědil po rodičích. Jeho propuštění je ale podmínečné, takže po dobu třiceti dnů nesmí dům opustit a musí se hlásit své probační dohlížitelce. Na rozloučenou dostal od psychiatra léky, které musí pravidelně užívat a radu, aby věřil rozumu a ne očím. Jenomže v domě plném vzpomínek na něj číhají nečekaná překvapení. Zprvu jsou zcela normální a racionálně vysvětlitelná. Když se ale vzpomínky začnou zhmotňovat a dějí se další paranormální jevy, začne o zdravém rozumu pochybovat. Je v domě opravdu sám? A co je ještě skutečnost a co už jen jeho představy?

Oficiální český trailer filmu Delirium / Delirium
Gangsterdam (Gangsterdam) (Film Europe)

Český plakát filmu Gangsterdam / GangsterdamFrancouzsko-nizozemská komedie může tuzemského diváka přilákat znovu jen svou synopsí, která tedy nevypadá nijak nápaditě, ale na odlehčený žánr by to mohlo stačit. O režii a částečně i scénář se postaral u nás neznámý Romain Lévy, jenž do hlavních rolí obsadil podobně neznámé tváře. I v tomto případě platí, že ohlasů je naprosté minimum, dá se z nich ale vyčíst, že jde o komedii "druhého sledu", která nemá vyšší ambice než na chvilku pobavit a dopřát divákovi oddech. Uvidíme, jak se jí to tedy podaří, u nás je ovšem subžánr francouzské komedie poměrně oblíben, takže by stranou zájmu zůstat úplně nemusela.

Synopse: Ruben Jablonski (Kevin Smadja) je student práv a zároveň šprt trvale odsouzený k ignoraci něžnou částí populace. Dobírá si ho i jeho kamarád s přezdívkou Durex (Côme Levin), který vedle barvy vlasů zápolí s nevyjasněnou sexuální orientací. Ruben po celý rok doučuje krásnou Noru (Manon Azem), z níž se však vyklube poslíček drogového gangu. V touze zaujmout ji se bytostný slušňák vydává po nebezpečné pašerácké stezce.

Český trailer filmu Gangsterdam / Gangsterdam
Neuvěřitelný příběh O obrovské hrušce (Den utrolige historie om den kæmpestore pære) (Film Europe)

Český plakát filmu Neuvěřitelný příběh O obrovské hrušce / Den utrolige historie om den kæmpestore pæreSeverské animáky se do našich kin dostávají hodně zřídka, tento týden je nicméně vzácnou výjimkou. Chcete-li tedy vidět, jak vypadají animované filmy na severu Evropy, máte unikátní možnost zhlédnout dánský počin o tom, co způsobí nález obří hrušky. A tím by vlastně odstavec o třetí premiéře mohl skončit, protože o moc víc psát nejde. Ano, sluší se uvést režijní trojici Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski, ta ale nikomu moc neřekne, stejně jako jména dabérů, které ale u nás stejně neuslyšíme. Ohlasů a komentářů tradičně naprosté minimum, je ale jasné, že bez dětí nemá návštěva kina smysl. Trochu "exotická" premiéra.

Synopse: Život v poklidném městečku Solby se změní ve chvíli, kdy Mitcho a Sebastian najdou v přístavu vzkaz v láhvi. Ten pochází od zmizelého starosty města a píše se v něm, že se nachází na tajemném ostrově, kde učinil velký objev. Několik obyvatel se tak vydává na dobrodružnou cestu s cílem starostu zachránit a přivést ho zpět. V jejím průběhu ale odhalí něco, co obyvatelům Solby v budoucnu přinese mnoho radosti - obrovskou hrušku.

Český trailer filmu Neuvěřitelný příběh O obrovské hrušce / Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Teambuilding (APK Cinema Service)

Plakát filmu  / TeambuildingTuzemská komedie se zcela jasným názvem nevěstí nic dobrého a s největší pravděpodobností se zařadí k těm nejhorším titulům novodobé historie. O tom svědčí už jméno režiséra Jána Nováka, který je letos suverénně nejaktivnějším tuzemským tvůrcem a do kin posílá už svůj třetí počin během pěti měsíců! Příliš lákavě nevypadají ani trailer a naprosto zoufalý plakát, který vypadá spíš jako pozvánka na festival třetí kategorie. O očekávané úrovni pak svědčí i tradiční obsazení podobných filmů, v němž tedy nechybí Martin Dejdar, Miloslav Mejzlík, Dana Morávková a další rádoby celebrity. Ani v tomto případě ohlasy a komentáře neexistují, velké iluze bych si ale nedělal.

Synopse: Je pátek dopoledne a zaměstnanci banky jednoho okresního města vyrážejí na tři dny do hor, na tolik moderní teambuilding. Cílem je utužení kolektivu, vypilování pracovních schopností a hlavně plusové body do osobního ohodnocení ředitele, který by rád pokročil na ředitelství pobočky v krajském městě. K povýšení ovšem potřebuje pozitivní hodnocení ve všech oblastech, i pro něj do této doby naprosto opomíjeném segmentu jako jsou manažerské schopnosti. Nikdo neví, co ho čeká a všichni si představují školní výlet placený firmou. To má ale k realitě hodně daleko.

Originální trailer filmu Teambuilding

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 domácích tvůrců nejhorších filmů od roku 1989 (12.11.2022 11:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Divoký mustang Beauty podstupuje hru o život (24.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Rakeťák za školou přemýšlí, zda by nebylo lepší, kdyby radši hořelo (15.06.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Havel našel kaňku do pohádky a vyřešil Grindelwaldovy zločiny (17.12.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Eternals jsou na druhé straně, kde prožívají barevný sen (03.11.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Nic ve zlým, Karle, ale myši patří do nebe (06.10.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Krásný kluk Noe míří do hadího doupěte, kde potkává divoké kočky (30.07.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: série Predátor řazena od nejhoršího k nejlepšímu (28.11.2020 13:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Helmut Newton fotí princeznu zakletou v čase (16.09.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Vyšinutý děda je postrach rodiny a skrývá se v krajině ve stínu (09.09.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Steve Carell v traileru satiry Irresistible (24.01.2020 12:43 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Ženská na vrcholu je zimní komedie bez humoru a bez děje (08.11.2019 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Bílá velryba jede grand prix a ofukuje ji stříbrný vítr (08.11.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tintoretto se účastní bitvy u Midway, kde potkává ženskou na vrcholu (06.11.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 10: nezapomenutelné role Bolka Polívky (27.07.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Tajný život mazlíčků 2 ve finálním traileru (17.05.2019 11:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Králové zlodějů hledají na Halloween čarodějovy hodiny, protože chtějí letět na Mars (17.10.2018 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Equalizer dává kopačky BlacKkKlansmanovi (15.08.2018 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu