Další Star Wars spin-off bude o Hanu Solovi

Vydáno: 08.07.2015 09:00 - Pavel Klimeš | foto: LucasFilm

Hrdinou druhého filmu ze série Star Wars Anthology bude budoucí polepšený pašerák Han Solo. Film natočí Christopher Miller a Phil Lord, duo tvůrců podepsaných pod LEGO příběhem.
Filmová série Star Wars Anthology, která si bere na mušku další příběhy z předaleké galaxie mimo ságu z (devíti) epizod, začíná nabírat pevnější obrysy. Byl oznámen další film, o němž se poslední dobou hodně mluvilo. Ačkoli je pravděpodobné, že se nejedná o tentýž film, z jehož natáčení odstoupil Josh Trank, pravdou zůstává, že v roce 2018 nepůjdeme na film, kde je hlavním hrdinou nájemný lovec Boba Fett, nýbrž mladík, z něhož se posléze stane pašerák, zloděj a okouzlující darebák jménem Han Solo.

Jelikož již z nových kanonických komiksů Star Wars od Marvelu tušíme o některých prohřešcích z Hanova mládí (neúspěšné manželství s jakousi Sanou?), uvidíme, zda se tvůrci rozhodnou prozkoumat i tuto linii. Samozřejmě mohou čerpat i z nepřeberného množství dalších materiálů, nyní pod hlavičkou Star Wars Legends, včetně téměř dokonalé románové trilogie, právě o tom, co Han Solo dělal, než se v kantýně v Mos Eisley setkal s Lukem Skywalkerem a Obi-Wanem Kenobim.   

Chris Miller a Phil LordFilm, který uvidíme rok po Epizodě VIII, natočí dvojice nápaditých tvůrců Christopher Miller a Phil Lord, které známe jako autory výborného LEGO® příběhu, ale i obstojné 21 Jump Street, pokračování 22 Jump Street, nebo povedeného animáku Zataženo, občas trakaře. Jelikož i LEGO příběh na Star Wars velice vtipně odkázal, bude zajímavé sledovat, jak si oba pánové s látkou poradí.

Oporou by jim měl být scénář Lawrence Kasdana, který s J.J. Abramsem psal i Epizodu VII: Síla se probouzí a je vedle scénářů k Epizodám V a VI podepsaný i třeba pod prvním dobrodružstvím Indiany Jonese. Kasdan si však nyní vezme na pomoc svého syna Jona, který je podepsaný pod kritiky dobře přijatou romantickou komedií The First Time a další romantickou komedií Na území žen. Kromě toho napsal scénáře k seriálům Dawsonův svět nebo Machři a šprti.

Zatím bezejmenný snímek má světovou premiéru 25. května 2018.   



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY