Box Office: proti Rychle a zběsile 7 nemá nikdo šanci

Vydáno: 20.04.2015 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

I třetí víkend v řadě se v Americe nejvíce chodí na sedmý díl akční série Rychle a zběsile, který dosud platí za nejúspěšnější ze všech dosavadních pokračování. Čtyři novinky proto neměly absolutní šanci.
Fotografie z filmu Rychle a zběsile 7 / Furious 7Nadvláda Rychle a zběsile 7 neustává. Snímek, o němž jsme o víkendu informovali, že aktuálně přeskočil miliardovou hranici, přidal ke svému americkému tažení dalších 29 milionů dolarů, čímž opět mezi slabšími novinkami stanul na vrcholu Box Office žebříčku. Ještě v pátek, když se připojil ke klubu miliardářů, se sedmý díl akční série nacházel na dvacátém místě nejúspěšnějších titulů historie - po aktualizovaných tržbách víkendu se ale přehoupnul už na sedmé místo, hned za Iron Mana 3 a Ledové království. A je dost možné, že aktuálních 1,152 miliardy dolarů v příštích týdnech ještě navýší a dostane se do první pětky. Obdivuhodné, vezmeme-li v potaz, že první díl bylo nízkorozpočtové béčko.

Celkem čtyři novinky týdne se monstróznímu hitu samozřejmě nemohly rovnat. Nejvýše to dotáhlo pokračování relativně populární rodinné komedie Policajt ze sámošky o nemotorném policejním hlídači s tváří Kevina Jamese - nízkorozpočtová spotřební podívaná utržila za víkend celkem 24 milionů dolarů, což je o 7 méně než první díl z roku 2009, ale o neúspěchu můžeme hovořit jen stěží. Film má relativně nízký rozpočet (30 milionů) a je vlastně s podivem, že na něj přišlo tolik diváků, když na sebe moc neupozornil svou kampaní a navíc se potýká s jedněmi z nejhorších recenzí roku (0% pozitivních recenzí na databázi RottenTomatoes).

Kevin James ve filmu Policajt ze sámošky / Paul Blart: Mall CopTrojku vzal další z nízkorozpočtových hororů produkční společnosti James Blum Productions, která se soustředí na extrémně levné, tudíž výdělečné počiny. Horor Unfriended tak nikdo ani nemusel znát, aby se zaplatil - film vyprávěný pomocí oken na počítači, jehož rozpočet byl údajně 1 milion dolarů, utržil v kinech celkem šestnáctinásobek. Další tři místa berou relativně úspěšné tituly z předchozích týdnů jako animák Konečně doma, romantika The Longest Ride nebo eRková komedie Zocelovací kúra.

Co se týče dalších dvou novinek, tak na sedmém místě se umístil další z hezky vypadajících a podbízivých přírodopisných dokumentů studia Walt Disney Monkey Kingdom. Opice však nakonec přilákaly méně diváků než loňští Bears a z diváků tak vymámily pouhé 4,7 miliony dolarů - na druhou stranu je nutné si uvědomit, že jde o dokument, a těch se do široké distribuce moc nedostává. Poslední novinka týdne - thriller podle skutečné události True Story s Jamesem Francem - se umístil na jedenáctém místě se dvěma miliony dolarů.

Příští víkend značí ticho před bouří - než se do kin vřítí Avengers: Age of Ultron, nabídnou americká kina jen dvě nevýrazné novinky, dramata Little Boy a Age of Adaline.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 17. 4. 2015

 1. Rychle a zběsile 7 29,1 mil.
 2. Paul Blart: Mall Cop 2 24,0 mil. (novinka)
 3. Unfriended 16,0 mil. (novinka)
 4. Konečně doma 10,3 mil.
 5. The Longest Ride 6,9 mil.
 6. Zocelovací kúra 4,8 mil.
 7. Monkey Kingdom 4,7 mil. (novinka)
 8. Woman in Gold 4,6 mil.
 9. Rezistence 4,2 mil.
10. Popelka 3,9 mil. 

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY