Kdo si zahraje v českém filmu o Miladě Horákové?

Vydáno: 10.04.2015 08:39 - | foto: facebook tvůrce

Jednou z nejznámějších obětí komunistické éry v Československu je právě Milada Horáková. Její příběh se na plátno rozhodl přenést neznámý český režisér. Do svého debutu však už nyní dostal nejednoho výrazného českého herce.
Karel Roden ve filmu  / TajnostiPříští rok se čeští diváci mohou těšit na další film, který se pustí do hlubin české historie, a to k justiční vraždě političky Milady Horákové. Ve filmu nazvaném Milada se její příběh na plátna rozhodl přenést naprosto neznámý režisér. Tím je Čech David Mrnka, který se živí v Los Angeles jako producent televizních show. Půjde tedy o jeho filmový debut, ve kterém stojí za produkcí, režií i scénářem, což je na první počin úctyhodné. I přestože je nováčkem ve filmovém průmyslu, podařilo se mu díky tomuto neuvěřitelně silnému tématu do projektu zlákat hvězdy české kinematografie.

Komunistické politiky, kteří figurovali v tomto procesu, ztvární uznávaní a Českými lvi ověnčení Karel Roden a Aňa Geislerová. Roden hraje tehdejšího náměstka ministra SNB Karla Švába, ten byl později za smrt Horákové popraven. Geislerová obsadila roli prokurátorky Ludmily Brožové-Polednové, která zemřela teprve v tomto roce a za účast v procesu si odseděla pouze pár měsíců v roce 2009. Ve filmu uvidíme v zatím neznámých rolích Ivanu ChýlkovouKláru Issovou a Karla Dobrého. Nejočekávanější informace o tom, kdo bude představitelkou Milady Horákové, se ven ještě nedostala, ale už nyní bylo potvrzeno, že půjde o herečku pocházející ze zahraničí. Což se stalo poslední dobou v českých filmech trendem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY