Režisér 12 let v řetězech natočí seriál pro HBO

Vydáno: 21.03.2015 17:34 - Pavel Bárta | foto: facebook tvůrce

Steve McQueen, režisér snímku 12 let v řetězech, jenž získal Oscara za nejlepší film v roce 2014, si jako svůj další projekt vybral šestidílný seriál Codes of Conduct. Více informací, včetně obsazení, naleznete v článku.
Devon TerrellMcQueen je proslulý tím, že si pro své projekty vybírá závažná a ožehavá témata, jež pomocí své precizní režie dokáže přetransformovat až do krajně (ne)příjemných filmových zážitků. Ve filmu Hlad nás potrápil šikanou a hladověním, ve Studu nahlédl pod peřinu sexuálních závislostí a v již zmiňovaném snímku 12 let v řetězech si posvítil na otroctví značně naturalistickým světlem.

Není proto divu, že si jeho nový šestidílný seriál pro HBO Codes of Conduct již nyní vysloužil nálepku „provokativní“. Příběh by se měl zaměřit na mladého Afroameričana, který proniká do světa newyorské smetánky, a zároveň poodhaluje svou záhadnou minulost. Ač další detaily zápletky nejsou známé, již teď si můžeme být jisti, že McQueen vyplní atmosféru seriálu potřebným napětím.

Na scénáři se McQueen podílel s Matthewem Michaelem Carnahanem (Světová válka Z) a ústřední roli se rozhodl svěřit naprostému nováčkovi Devonu Terrellovi (viz foto). Tomu budou hereckými partnery Helena Bonham Carter (Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street), Paul Dano (Zmizení) či Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona).

Datum premiéry nebylo zatím zveřejněno.

A co vy? Těšíte se na další várku McQueenovské provokace?



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY