Změní Padesát odstínů šedi scenáristu?

Vydáno: 24.02.2015 08:00 - | foto: facebook tvůrce

Ať už se vám Padesát odstínů šedi líbilo jakkoliv, musíte uznat, že nešlo o bezchybný film. To vše nyní nastartovala pře ohledně scénáře pokračování. Kdo usiluje o to, aby tato práce byla přidělena právě jemu?
Podle samotné autorky této erotické knižní trilogie - E.L. James (celým jménem Eriky Leonard James) byla chyba u Padesáti odstínů šedi evidentně na scénáři, který spáchala Kelly Marcel. Pro film tohoto rozměru byla z neznámých důvodů vybrána scenáristka, která měla za sebou v tu dobu pouze jeden film. A to průměrně hodnocený návrat Mary Poppins ve filmu Zachraňte pana Bankse. Je docela zřejmé, že druhý díl už adaptovat nebude...

Po Universal Pictures a Focus Features nyní spisovatelka žádá, aby nechali celý scenář podle knih Padesát odstínů temnoty a Padesát odstínů svobody psát právě ji. Zatím žádné oficiální vyjádření nepadlo, ale studiu se tento nápad nelíbí z mnoha důvodů. E. L. James nikdy nenapsala scénář a navíc i jako knižní autorka je nováček, který zatím od své debutové trilogie nenapsal nic dalšího.

Můžeme však brát jako fakt to, že spolu s Marcel se nevrátí už ani režisérka Sam Taylor-Johnson, která je logicky taky viníkem neúspěchu. Zda se škody napáchané na prvním díle podaří smáznout úspěšným pokračováním, tedy brzy uvidíme.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY