Produkce pátých Pirátů z Karibiku začala

Vydáno: 18.02.2015 19:33 - Roman Kotvald | foto: facebook tvůrce

Disney a Jerry Bruckheimer Films oficiálně zahájily produkci dalšího dobrodružství Jacka Sparrowa a zároveň odhalili pár detailů týkajících se nadcházejícího filmu, především pak synopsi a podtitul.
Johnny Depp ve filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna / Pirates of the Caribbean: On Stranger TidesPáté pokračování trháku inspirovaného klasickou atrakcí parků Disney momentálně vzniká v australském Queenslandu, ovšem premiéra je stanovena až na léto 2017. O režii se tentokrát nestará Gore Verbinski ani Rob Marshall, ale duo Espen Sandberg a Joachim Roenning. Že vám ta jména nic neříkají? Není divu, tito norští režiséři celovečerně debutovali filmem Sexy Pistols a dále natočili třeba Kon-Tiki.

Co ovšem fanoušky zajímá mnohem víc, je to, že Johnny Depp se vrátí do své ikonické role ztřeštěného kapitána a jako protivník se mu postaví Javier Bardem (Tahle země není pro starý) coby děsivý kapitán Salazar. Ten unikl z Ďáblova trojúhelníku a rozhodl se zabít každého piráta na moři… včetně Sparrowa. A jedině kapitán Černé perly je nadějí na přežití pirátů. Ona záchrana spočívá v nalezení legendárního a mocného artefaktu, který propůjčuje svému majiteli úplnou kontrolu nad mořem.

Jak již bylo uvedeno výše, Javier Bardem ztvární hlavního padoucha a kromě něho se k obsazení připojili ještě Kaya Scodelario (Útěk), Brenton Thwaites (Dárce), a Golshifteh Farahani (Kuře na švestkách). Nezapomeňme ani na staré známé, protože do svých rolí se vrátí třeba Geoffrey Rush (Barbossa), Kevin McNally (Gibbs) a Stephen Graham (Scrum). Za zmínku ještě stojí, že to jsou první Piráti z pera Jeffa Nathansna (Indiana Jones a království křišťálové lebky, Chyť mě, když to dokážeš), předchozími scénáristy totiž bylo duo Ted Elliott a Terry Rossio. Pátý díl pak ponese podtitul Dead Men Tell No Tales.

Co si o tom myslíte vy? Jste připraveni vrátit se do světa pirátů, nebo toho již bylo dost?



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY