Top 20 ČR: Česká kina ovládl SpongeBob

Vydáno: 10.02.2015 13:41 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

SpongeBob zvládl za první víkend v tuzemských kinech víc než Babovřesky před dvěma týdny a aktuálně mu tak patří titul nejúspěšnější letošní premiéry. Na dvojce se umístila další z novinek Jupiter vychází a Troškova komedie se musela spokojit až s třetí příčkou.
Fotografie z filmu SpongeBob ve filmu: Houba na suchu / The SpongeBob Movie: Sponge Out of WaterLegendární mořská houba SpongeBob se po jedenácti letech znovu vrací na velká plátna a těší se až nečekanému úspěchu. Jen za víkend zhlédlo animák skoro šedesát tisíc diváků, což ho vystřelilo na špici žebříčku. Zároveň překonal také premiérové tržby Babovřesek 3 a získal titul letošní nejvýdělečnější premiéry. Na druhé příčce se umístila novinka Jupiter vychází, kterou je možné zhlédnout i ve 4DX projekci. Snímek s Channingem Tatumem si přišel na více než tři miliony a odsnul tak Babovřesky 3 až na třetí příčku.

Posledně medailový Kód Enigmy ztratil na tržbách zbruba třetinu, ale zaznamenal pokles jen o jedinou příčku, zatímco Velká šestka se propadla o pět míst až na sedmičku. Mezi ně se ještě vměstnaly české snímky Hodinový manžel a Fotograf. Na poslední milionové příčce se umístila komedie s Johnnym Deppem Mortdecai: Grandiózní případ, zatímco předpremiéra úspěsného animáku Zvonilka a tvor Netvor na devítce se musela spokojit jen s osmi sty padesáti tisíci. První desítku pak uzavírá premiéra válečného dramatu v režii Angeliny Jolie Nezlomný.

Fotografie z filmu Whiplash / WhiplashZ jedenáctky vyšoupl detektivku E.A. Poe: Podivný experiment snímek Paddington, na třináctku klesl Whiplash, zatímco Birdman si už druhý víkend drží čtrnáctou příčku. I přes téměř dvoutřetinový propad na tržbách si drama Slídil s Jakem Gyllenhaalem polepšilo z šestnáctky na patnáctku, stejně jako romantický snímek S láskou, Rosie o stupeň níž.

Obrovský pokles návštěvnosti zaznamenaly dobrodružné snímky Noc v muzeu: Tajemství hrobky a Hobit: Bitva pěti armád. Premiéře SpongeBoba ve filmu nemohli konkurovat ani Tučňáci z Madagaskaru, kteří se propadli o deset příček až na devatenáctku. Poslední končí novinka Tima Burtona Big Eyes

Jamie Dornan ve filmu Padesát odstínů šedi / Fifty Shades of GreyV aktuálním týdnu vstoupí do kin krom již zmiňované Zvonilky dlouho očekávaná adaptace stejnojmenného bestselleru Padesát odstínů šedi, která se bezpochyby popere o jednu z předních příček v žebříčku. Dále se můžeme těšit také na pokračování hororu Žena v černém 2: Anděl smrti, který se ovšem tentokrát obešel bez Daniela Radcliffea. Tuzemští tvůrci uvedou dokument vlna vs. břeh a dočkáme se také obnovené premiéry komedie Milenky starého kriminálníka.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 5. 2. 2015
  1. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 8,0 mil. (novinka)
  2. Jupiter vychází 3,1 mil. (novinka)
  3. Babovřesky 3 1,8 mil. 
  4. Kód Enigmy 1,6 mil.
  5. Hodinový manžel 1,3 mil.
  6. Fotograf 1,2 mil.
  7. Velká šestka 1,2 mil.
  8. Mortdecai: Grandiózní případ1,0 mil.
  9. Zvonilka a tvor Netvor 848 tis. (předpremiéra)
  10. Nezlomný 733 tis. (novinka)

  11. Paddington 480 tis.
  12. E.A. Poe: Podivný experiment 301 tis.
  13. Whiplash 249 tis.
  14. Birdman 215 tis.
  15. Slídil 190 tis.
  16. S láskou, Rosie 188 tis.
  17. Noc v muzeu: Tajemství hrobky 170 tis.
  18. Hobit: Bitva pěti armád 169 tis.
  19. Tučňáci z Madagaskaru 168 tis.
  20. Big Eyes 123 tis. (novinka)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY