Box Office: Liam Neeson začíná v 96 hodinách na špici

Vydáno: 12.01.2015 15:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Liam Neeson bez problémů opanoval uplynulý víkend, když jeho návrat ve třetím pokračování 96 hodin po třech týdnech sesadil Hobita. S velkým odstupem pak druhé místo obsadilo drama Selma.
Liam Neeson, Maggie Grace ve filmu 96 hodin: Zúčtování / Taken 3Šest let po prvních 96 hodinách (24,7 mil.) a něco málo přes dva roky po druhém dílu (49,5 mil.) otevřel třetí a poslední díl série 96 hodin: Zúčtování za velmi solidních 40,4 milionů ve více jak tří a půl tisících kinech a bez problému tak opanoval vrchol žebříčku. Víkendové tržby tak překonaly očekávání a Zúčtování tak překonalo i loňský NON-STOP (28,9 mil), stejně jako nedávný Equalizer (34,1 mil.). 

Druhé místo pak s velkým odstupem opanovalo "černošské" drama Selma s 11 miliony, které se po dvou týdnech v omezeném počtu kopií dočkalo celonárodního uvedení ve více jak dvou tisících kin. Nicméně tyto výsledky dopadly pod očekávání a je to o více jak polovici méně než například loňský Komorník (24,6 mil.) či o něco starší Černobílý svět (26 mil.). 

Anna Kendrick ve filmu Čarovný les / Into the WoodsNa třetím místě skončila dvojka z minulého týdne, pohádkový muzikál Čarovný les, který po třech týdnech už překonal sto milionovou hranici domácích tržeb. Čtvrtý je pak poslední díl hobití trilogie Hobit: Bitva pěti armád a momentálně má 226 milionů, což je o pět milionů více než měla za stejnou dobu Šmakova dračí poušť. Celosvětově už pak jeho tržby překročily hranici 700 milionů. 

Páté je válečné drama Nezlomný, které podobně jako Čarovný les také po třech týdnech překonalo hranici sta milionů. Drama ze druhé světové války Kód Enigmy na šestém místě se pak dostalo do dalších osmi set kin a vydělalo dalších 7,6 milionu a nyní má již přes 40 milionů. Sedmá je pak finální Noc v muzeu: Tajemství hrobky, které po čtyřech týdnech chybí ještě necelý půl milion k překonání sta milionové hranice, což se zřejmě stane hned v pondělí.

Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis ve filmu  / AnnieOsmý je muzikál Annie a devátá pak Žena v černém 2: Anděl smrti, která druhý týden po premiéře zaznamenala prudký pokles ze čtvrté příčky. Desítku pak uzavírají Hunger Games: Síla vzdoru 1. část. Jen o jedno místo uteklo umístění v topce novince Paula Thomase Andersona Inherent Vice (2,9 mil), která se dočkala uvedení v dalších šesti stovkách kinosálů, což je o něco méně než vydělal Mistr (4,3 mil), když expandoval do širší distribuce.

Příští týden už se zajede do starých kolejí a po dvou na velké premiéry hubených týdnech se dočkáme hned tří velkých uvedení. Prvním bude thriller Hacker, druhým rodinný Paddington, kterého jsme u nás viděli ještě minulý rok a třetím bude komedie The Wedding Ringer

BOX OFFICE: VÍKEND OD 9.1.2015

 1. 96 hodin: Zúčtování 40,4 mil. (novinka)
 2. Selma 11,2 mil.
 3. Čarovný les 9,7 mil.
 4. Hobit: Bitva pěti armád 9,4 mil.
 5. Nezlomný 8,3 mil.
 6. Kód Enigmy 7,6 mil.
 7. Noc v muzeu: Tajemství hrobky 6,7 mil.
 8. Annie 4,9 mil.
 9. Žena v černém 2: Anděl smrti 4,8 mil.
10. Hunger Games: Síla vzdoru 1. část 3,7 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY