Planeta opic: Čeká nás místo trilogie rovnou pentalogie?

Vydáno: 22.11.2014 08:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Prequelová trilogie Planety opic možná vůbec nebude jenom trilogie. Představitel ústředního zvířecího hrdiny Andy Serkis médiím sdělil, že vyloučena není produkce dokonce až pětky filmů.
Fotografie z filmu Úsvit planety opic / Planetu opic jsme zatím naposledy navštívili v letošním červenci. Už od začátku roku ovšem víme, že prequelová série se po projekci nejaktuálnějšího Úsvitu planety opic dočká také svého třetího dílu. A to včetně režiséra Matta Reevese a herce Andyho Serkise na palubě. Bude se ovšem jednat o zakončení?

Pro MTV poskytl rozhovor právě Serkis, který k ději třetího snímku prozradil následující: "O třetím filmu je ještě brzy mluvit. Může jít o příběh z doby pěti let po posledních událostech, může jít o příběh odehrávající se bezprostředně po Úsvitu. Je tedy obtížné v tomto okamžiku říct, kam se děj posune, protože zatímco si tu povídáme, teprve se píše."

Ve svých dalších slovech herec však naznačil, že bychom se mohli dočkat i více než třech dílů. Cílem tvůrců především je prequelové vyprávění dovést až do startu, tedy do úvodní Planety opic. "Možná to budou tři filmy. Můžou být ale i čtyři. Může jich být pět. Kdo ví? Cesta bude pokračovat. Všechno nemusí být nutně shrnuto nebo úplně dokončeno v tom třetím. Nakonec skončíme na začátku Planety opic. Jestli to ale bude už v příštím filmu, to nevím," sdělil Serkis.

Dosud nepojmenované další pokračování by se v kinech mělo objevit v roce 2016.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY