Kultovní medvídek Paddington v dokumentu

Vydáno: 18.10.2014 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Paddington je medvěd, který se stane součástí jedné britské rodiny. Taktéž jde o populární postavu, která se poprvé objevila na stránkách knih, dočkala se několika animovaných seriálů a letos celovečerního hraného filmu.
Plakát filmu  / PaddingtonNicole Kidman, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Peter Capaldi. Známá a méně známá jména hereckých osobností. Přesto první featurette věnovaný filmu Paddington se zaměřuje na zcela jinou hvězdu. Jakou? Titulního medvěda, po kterém je film pojmenován! Featurette představuje jeho cestu ze stránek oblíbených knih, na nichž vyrůstalo několik generací dětí, do filmu. A klade se důraz na zachování věrnosti předloze, a to především s ohledem na ilustrace a vypodobnění onoho stvoření.

"Překvapivě" ani slovo nepadne o přeobsazování, kdy Colina Firtha, který původně namlouval Paddingtona, nahradil Ben Whishaw. Proč tomu tak bylo? Firthovi i tvůrcům se zdálo, že jeho hlas zní až příliš dospěle a nepasuje k postavě, která není ještě medvědem, ale je "pouhým" medvídětem. Pokud bude ale snímek úspěšný, možná se jednou hlasu Firtha dočkáme. To ale asi půjde o jiný žánr, protože představa koexistence měšťácké rodiny s velkým medvědem nejde moc dohromady.


Featurette Paddington: From Page To Screen (2014)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY