Kinopremiéry: Zmizelých sedm trpaslíků

Vydáno: 01.10.2014 15:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Adaptace kriminálního bestselleru Zmizelá v režii Davida Finchera je jasnou premiérou jubilejního čtyřicátého týdne. Konkurenci nemá, neboť proti ní startuje jen bizarní německý animák o sedmi trpaslících.
Zmizelá (Gone Girl) (CinemArt)

Český plakát filmu Zmizelá / Gone GirlJeden ze dvou nejočekávanějších filmů konce roku vstupuje do kin a slibuje opravdu výjimečnou podívanou. Režie adaptace jednoho z největších bestsellerů posledních let se chopil (dosud) nechybující David Fincher, scénář mu napsala sama autorka předlohy Gillian Flynn, hudbu opět obstarala dvojka Trent Reznor - Atticus Ross a žánrově snímek spadá kamsi do psychologické krimi, která je oslavovanému tvůrci takřka vlastní. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck a Rosamund Pike, které doplňují kupříkladu Neil Patrick Harris nebo Tyler Perry. Pokud se něco vysloveně nepokazí, budeme mít co dělat s velikou "peckou", což potvrzuje i naše recenze.

Synopse: Amy (Rosamund Pike) se ztratila v den pátého výročí svatby. Vše navíc naznačuje, že to nebylo zcela dobrovolně. Zoufalý manžel Nick (Ben Affleck) organizuje všemožné akce a dělá vše pro to, aby se jeho manželka našla, pokud možno živá. Paralelně s tím se rozjíždí i policejní pátrání, které hledá i toho, kdo za zmizením Amy stojí. Všechny stopy ukazují právě na Nicka, což je hodně znepokojivé. Kdo vlastně tenhle muž je? Je opravdu trpící obětí, jakou se prezentuje, nebo vypočítavým zločincem?

Zajímavost: Affleck se kvůli spolupráci s Fincherem vzdal režie filmu.

Oficiální český trailer filmu Zmizelá / Gone Girl

7 trpaslíků (Der 7bte Zwerg) (Bioscop)

Český plakát filmu 7 trpaslíků / Der 7bte ZwergNěmecká animovaná verze klasických pohádek o Sněhurce a Šípkové Růžence je jednou velkou neznámou. Těžko říci, co od ní vlastně čekat, neboť propagace je minimální a dvojici debutujících režisérů Borise Aljinovice (ve své vlasti relativně známého televizního herce) a Haralda Siepermanna (který již bohužel zemřel na začátku loňského roku a dokončení filmu se tak nedožil) u nás nikdo nezná. Odhadovat tedy, jestli bude tento film v něčem osobitý, nebo půjde o totální průšvih, je prakticky nemožné. Jistotou však jsou český dabing a stále populární formát 3D.

Synopse: Možná to byla nemotornost, možná jen nejmladší ze sedmi trpaslíků Špunťa nešťastnou náhodou píchnul princeznu Růženku do prstu, než hodiny na oslavě jejích osmnáctin odbily půlnoc. Tak naplnil kletbu zlé čarodějnice Dellamorty a celé království uvrhl do staletí trvajícího spánku. Je tak třeba chybu okamžitě napravit. A v tom by měl pomoci Jack, jehož Růženka miluje. Jenže ten momentálně setrvává ve spárech děsivého draka Paliče. Trpaslíci se tak vydávají na nebezpečnou výpravu.

Zajímavost: Jde už o třetí film z německé série o sedmi trpaslících, tento je ovšem první animovaný.

Český trailer filmu 7 trpaslíků / Der 7bte Zwerg


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY