Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Detektivové Temného případu nehrají Fair play

BD a DVD tipy: Detektivové Temného případu nehrají Fair play

Vydáno: 19.09.2014 16:19 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: HBO

Magic Box v rámci paramountské edice znovu vydává několik výborných filmů, které by neměly uniknout vaší pozornosti (Truman Show, Majestic, Říše slunce, Americká krása ad.). Na BD upozorňujeme v článku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Temný případ (Magic Box)
BD obal filmu Temný případ / Temný případ patří k vrcholu tzv. quality TV. První osmidílné sérii se budeme věnovat v samostatné recenzi, ale byla by škoda ji kvůli tomu vypustit z BD a DVD tipů, protože si zaslouží veškerou pozornost, která se tomuto narativně komplexnímu pořadu dostala a ještě dostane. Čas je přece jenom placatý kruh a dochází k cyklickému opakování téhož, jak tvrdí jeden ze dvou protagonistů, nihilista z povolání Rust Cohle. Spolu se svým kolegou pátrá po tzv. Žlutém králi, ale mnohem důležitější než cíl v podobě vyšetření zločinu a dopadení toho, kdo za rituálními úmrtími stojí, je samotný proces. Víc než první polovinu série má vyprávění tři časové roviny, kdy v současnosti v různou dobu jsou vyslýcháni oba protagonisté, přičemž je možné, že jeden z nich nebo dokonce oba dva lžou. Poté se přehodí výhybka, vyprávění začne směřovat vpřed a z metafikce nepřímo pojednávající o příbězích se stane jedna z nejlepších hixploatací.

Bonus (BD): Jak se točil Temný případ: Pohled do zákulisí, rozhovory s herci a filmovým štábem plus dosud nezveřejněné záběry (15 min.); Zaostřeno na Matthewa McConaugheyho a Woodyho Harrelsona: Exkluzivní rozhovory s hvězdami seriálu o natáčení (8 min.); Hovoří Nic Pizzolatto a T Bone Burnett: Rozhovor s autorem/výkonným producentem a legendárním hudebním skladatelem o seriálu a o zásadní roli hudby (14 min.); Průvodce epizodami: Nic Pizzolatto a režisér Cary Joji Fukunaga se zamýšlejí nad vývojem postav a komentují jednotlivé epizody (36 min.); Dva audiokomentáře: Hovoří Nic Pizzolatto, T Bone Burnett a výkonný producent Scott Stephens; Vystřižené scény: Dosud nezveřejněné záběry (10 min.).
Obraz (BD): 1,78:1 / FullHD / 16:9.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky; DD 5.1. německy.
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, německé, řecké.

Bonus (DVD): Jak se točil Temný případ: Pohled do zákulisí, rozhovory s herci a filmovým štábem plus dosud nezveřejněné záběry (15 min.); Zaostřeno na Matthewa McConaugheyho a Woodyho Harrelsona: Exkluzivní rozhovory s hvězdami seriálu o natáčení (8 min.); Hovoří Nic Pizzolatto a T Bone Burnett: Rozhovor s autorem/výkonným producentem a legendárním hudebním skladatelem o seriálu a o zásadní roli hudby (14 min.); Průvodce epizodami: Nic Pizzolatto a režisér Cary Joji Fukunaga se zamýšlejí nad vývojem postav a komentují jednotlivé epizody (36 min.); Dva audiokomentáře: Hovoří Nic Pizzolatto, T Bone Burnett a výkonný producent Scott Stephens; Vystřižené scény: Dosud nezveřejněné záběry (10 min.)..
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85 :1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, francouzsky; Dolby Digital 2.0 česky.
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, dánské, finské, francouzské, holandské, norské, polské, portugalské, řecké, švédské.

Pozn.: bonusové materiály neobsahují české titulky.

Doporučená cena: 799 Kč (3X DVD), 1099 Kč (3X BD).

V prodeji od 24. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Klip "Hudba vytváří náladu" k seriálu Temný případ (2014).

Fair Play (Magic Box)
BD obal filmu Fair Play / Fair PlayMálokdy se stává, že do DVD a BD tipů zařadíme český film, protože přece jenom má jít o článek doporučující, nikoliv odrazující. A úplnou výjimkou (z pravidla) je pak výskyt rovnou dvou českých počinů, jako se to stalo u příležitosti tohoto vydání. Pokud máte k Pelíškům averzi, protože mají tendenci věci zahlazovat, máte na vybranou alternativu v podobě Fair Play, které je zasazeno do období 80. let a které je inspirováno skutečnou událostí, kdy byly sportovcům podávány anabolické stereoidy bez jejich vědomí. Po ve své době aktuální dramedii Musím tě svést se Andrea Sedláčková vrací k celovečernímu hranému filmu pro kina a vykresluje dobu, než aby se více zajímala o etické a/či morální problémy vyplývající z ústřední zápletky a konání postav, byť je jejich jednání pochopitelné. Více se dočtete v naší Blu-ray recenzi, které by neměl uniknout ani jeden z doporučovaných titulů (byť u těch českých byla kritériem kvalita snímku, nikoliv množství bonusových materiálů či obrazová a zvuková reprodukce).

Bonus (BD): Rozhovory: Andrea Sedláčková, Miro Žbirka (cca. 11 min.), Vít Poláček (cca. 11 min.); Diskuze o dopingu (cca. 68 min.); Videoklip Miro Žbirky (cca. 4 min. - anglická i česká verze); Upoutávka (cca. 2 min.); Fotogalerie (cca. 3 min.)
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,78:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 česky.
Titulky (BD): české pro neslyšící, anglické.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,78 :1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 199 Kč (DVD), Kč (BD), 499 Kč (BD).

V prodeji od 24. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Fair Play (2014).

Pelíšky (Magic Box)
BD obal filmu Pelíšky / PelíškyPelíšky patřily mezi jedny z prvních DVD (úplně prvním byl Kolja, byť ten měl podobu spíše lepšího VCD). Nyní vychází znovu, ale tentokrát s remasterovaným obrazem - a při té příležitosti i na Blu-rayi. Kultovní komedie režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského vypráví o lidech v jednom paneláku a o několika generacích. Příběh - či spíše série (tragi)komických etud - konce 60. let má scény, situace a hlášky, které zlidověly a jsou stále citovány. Jsou ovšem i ti, kterým přijde, že nostalgické ohlédnutí není vhodné (přece jenom jde o podzim 67, jaro 68 - a normalizační epilog) a doba se prostřednictvím různých rekvizit fetišizuje, než aby se s odstupem reflektovala. Jeden z komerčně (přes milion návštěvníků v kinech) a kriticky (Zvláštní cena poroty a Cena mezinárodní poroty na MFFKV, vedle řady nominací vč. hlavních kategorií Český lev pro Jiřího Kodeta a výtvarníka Aleše Najbrta) nejúspěšnějších počinů dua Hřebejk-Jarchovský. Oba tvůrci se na Pelíšky snažili navázat, ale poněkud křečovitě a vykalkulovaně (Pupendo) či přehnaně sentimentálně (Musíme si pomáhat).

Bonus (BD): Film o filmu; Profily; Klip; Udělejte si dobře (výběr kultovních scén).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,78:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 Audio česky.
Titulky (BD): české pro neslyšící, anglické, německé, ruské.

Bonus (DVD): Film o filmu; Profily; Klip; Udělejte si dobře (výběr kultovních scén).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,78 :1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky.
Titulky (DVD): české pro neslyšící, anglické, německé, ruské.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 399 Kč (BD).

V prodeji od 24. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Pelíšky (1999).

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Temný případ - Night Country (05.12.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřela Soňa Červená (07.05.2023 10:24 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: True Detective: Night Country (13.04.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Jodie Foster slaví 60 (19.11.2022 09:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Naše kamarádka Atomic Blonde bez lítosti hledá lék na život (04.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozhněvaný muž Buster Keaton spustil tichou revoluci (07.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Záletník prožil svatbu podle Margot, která se proměnila v ohňostroj marnosti (30.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jodie Foster bude vyšetřovat zločin (27.05.2022 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Komedie Známí neznámí vděčí za své kvality vydařené italské předloze (02.04.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Morbius, Ježek Sonic, Olga a Cyrano jsou známí neznámí (30.03.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dvojitý milenec má zraněné srdce a mění se v gentlemana s pistolí (24.09.2021 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu