Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 28. týden

Kinopremiéry: Drsný Joe zpívá Love Song na Jump Street

Vydáno: 09.07.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Pět novinek útočí tento týden na naše kina a minimálně tři stojí za pozornost. Do typicky letní nálady by měly dostat krimikomedie 22 Jump Street a romantické drama Love Song. Do deprese naopak uvrhne temný a drsný Joe.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
22 Jump Street (22 Jump Street) (Falcon)

Český plakát filmu 22 Jump Street / 22 Jump StreetPokračování úspěšné a chválené komedie vycházející ze slavného seriálu z konce osmdesátých let se na rozdíl od jedničky dostává i do českých kin. A prakticky není důvod, proč se na něj netěšit. Recenze jsou vesměs velmi pozitivní, režii opět obstarala v současnosti vzývaná dvojka Phil Lord a Chris Miller a do hlavních rolí se vrátili Channing Tatum a Jonah Hill. Vypadá to tedy, že by mohlo jít o kvalitní krimikomedii ideální do současných horkých dnů.

Synopse: Na policejní důstojníky Schmidta (Jonah Hill) a Jenka (Channing Tatum) čekají velké změny. Jsou totiž pověřeni prací v utajení na místní vysoké škole, kde se ve velkém obchoduje s novou drogou. Zatímco Jenko okamžitě zapadne do sportovního týmu, Schmidt najde zalíbení ve studiu umění. Oba zároveň začínají pochybovat o svém vzájemném vztahu a významu, který jeden pro druhého mají. Případ ale potřebují vyřešit společně, což může být v jejich aktuálním rozpoložení velký problém.

Zajímavost: Vzhledem ke kolizi s natáčením LEGO® příběhu neprovedlo režijní duo žádnou revizi scénáře.

Originální trailer filmu 22 Jump Street / 22 Jump Street
Love Song (Begin Again) (A-Company CZ)

Český plakát filmu Love Song / Begin AgainRomantické komediální drama Johna Carneyho tedy nevypadá úplně originálně a zřejmě půjde o dost předvídatelnou žánrovku, o nic víc ale tvůrci pravděpodobně ani nejde. Síla filmu by měla spočívat v hudební složce, celkové atmosféře a hereckých výkonech, které obstarali mimo jiné Mark RuffaloKeira Knightley, Hailee Steinfeld nebo Catherine Keener. První ohlasy jsou spokojené, takže to vypadá, že autorovi záměr vyšel. Tak věřme, že tomu tak skutečně bude.

Synopse: Greta (Keira Knightley) a Dave (Adam Levine) spolu chodí už od vysoké školy a společně také skládají muziku. Když tedy Dave podepíše smlouvu s velkou nahrávací společností, vypadá to, že se konečně dočkali toho, co vždy chtěli. Jenže jeho rychle nabytá sláva mu zamotá hlavu a dívku opustí. Ta tak chce co nejrychleji zmizet z New Yorku a vrátit se domů. Při jednom svém vystoupení v zapadlé hospůdce však potká bývalého producenta Dana (Mark Ruffalo), jenž svoje zkrachovalé manželství a vyhazov z práce utápí v alkoholu. V Gretě ale vidí velký potenciál a rozhodne se, že ji proslaví a tím pádem se pokusí i o vlastní comeback.

Zajímavost: Knightley se kvůli roli musela naučit hrát na kytaru, s čímž jí pomáhal její manžel, hudebník James Righton.

Oficiální trailer filmu Love Song / Begin Again
Joe (Joe) (CinemArt)

Český plakát filmu Joe / JoeAčkoli se v hlavní roli zajímavě vypadajícího dramatu objevuje vysmívaný Nicolas Cage, tentokráte by asi byla škoda nad ním jen mávnout rukou a nedat mu šanci. První diváci i odborníci totiž hovoří o jeho nejlepším výkonu za poslední roky a perfektním atmosférickém snímku, který si na nic nehraje. Jméno režírujícího Davida Gordona Greena je spojeno sice s přisprostlými komediemi, v tomto případě by to ale prý tak vadit nemělo. Pokud je vše výše zmíněné pravda, jde asi o největší překvapení aktuálních premiér. 

Synopse: Joe Ransom (Nicolas Cage) je horkokrevný tvrďák, který se řídí spíše instinkty než rozumem, z čehož pramení jeho konflikty se zákonem. Teď pracuje jako předák party dřevorubců kdesi v americkém zapadákově. Jeho izolace od společnosti se hroutí ve chvíli, kdy přibere teenagera Garyho (Tye Sheridan). Ten nemá lehký život a postupně si získává Joevo srdce a ten se posléze stává jeho mentorem. Dokonce kvůli němu zřejmě poruší své pravidlo, že už nikdy nebude nikomu pomáhat.

Zajímavost: Garyho otce ztvárnil skutečný bezdomovec, který se často objevoval při natáčení Greenových filmů. Krátce po dokončení snímku však zemřel.

Originální trailer filmu Joe / Joe
Mikulášovy patálie na prázdninách (Les vacances du Petit Nicolas) (HCE)

Český plakát filmu Mikulášovy patálie na prázdninách / Les vacances du petit NicolasUž z názvu francouzské komedie je jasné, že je určena zejména mladším divákům, kteří také patří k nejčastějším čtenářům literární předlohy Reného Goscinnyho. Těžko říci, co očekávat, pozitivní zprávou ale může být, že režii a částečně i scénář obstaral Laurent Tirard, který natočil už předchozí Mikulášovy patálie. Z obsazení není v našich končinách znám vůbec nikdo, takže ho nemá smysl nijak zmiňovat. Ohlasy zatím nejsou žádné, takže je opravdu obtížné odhadovat kvality snímku. Snad uspokojí alespoň cílovou skupinu. 

Synopse: Konečně nastal konec školního roku a jsou tady vytoužené prázdniny. Malý Mikuláš vyráží společně s rodiči a prarodiči na dovolenou k moři, kde se ubytují v luxusním hotelu. Chlapec si tu okamžitě nachází nové přátele, kteří jsou sice každý jiný, ale zřejmě právě tím ho obohacují a umožňují mu prožít další bláznivá dobrodružství.

Český trailer filmu Mikulášovy patálie na prázdninách / Les vacances du Petit Nicolas
Sex, drogy a daně (Spies & Glistrup) (Film Europe)

Český plakát filmu Sex, drogy a daně / Spies & GlistrupDánské životopisné drama vypráví o dvou vlivných přátelích, kteří svého času rozdělili dánskou společnost. Pro našince bude snímek obtížný v tom, že málokdo tyto postavy zná a bude se asi v ději jen těžko orientovat. K méně známým patří i režisér a spoluscenárista Christoffer Boe, stejně jako kompletní obsazení. Ohlasů zatím minimum a spíš nepříliš nadšených. Je tedy jasné, že tohle je spíš pro fanoušky. 

Synopse: Snímek je příběhem přátelství dvou nechvalně známých a provokativních postav moderní dánské historie - radikálního pravicového právníka a později politika Mogense Glistrupa (Nicolas Bro) a tzv. krále cestovního ruchu, milionáře, záletníka a veřejného provokatéra Simona Spiese (Johan Philip Asbæk). Ti dva si dokázali oponovat ve vlastních vizích, přesto si rozuměli a užívali si život naplno. Možná i proto je polovina Dánska nemohla vystát.

Zajímavost: Johan Philip Asbæk a Nicolas Bro se v rámci toho, aby se lépe dostali do svých charakterů, scházeli mezi natáčením a hráli stolní tenis, který společně hrávaly i jejich skutečné předobrazy.

Český trailer filmu Sex, drogy a daně / Spies & Glistrup

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: Vymítač ďábla přichází (09.10.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Dream Scenario (20.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Lovci bizonů (20.09.2023 15:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu