Kolekce Spielbergových filmů na Blu-rayi

Vydáno: 02.07.2014 06:00 - | foto: facebook tvůrce

Steven Spielberg patří mezi filmaře, jejichž filmografii by si nejenom sběratelé rádi zkompletovali. Ačkoliv jeho kanonická díla již na BD vyšla, na některé - komerčně i kriticky méně úspěšné, či dřívější - se čeká.
BD obal filmu  / DuelV říjnu tohoto roku by se to ale mělo změnit, protože je ohlášeno vydání DVD a BD Steven Spielberg: Director´s Collection. Vedle čtveřice již dříve dostupných snímků (E.T. - Mimozemšťan, Čelisti, Jurský park, Ztracený svět: Jurský park) bude obsahovat i čtyři dosud na modrém disku nedostupné tituly (Duel, Sugarlandský expres, 1941, Navždy). V případě prvních zmíněných by se mělo jednat o totožné disky, u "debutových" se ví zatím pouze to, že se dočkají remasteru. Bonusy jsou známy pouze "papírové", jelikož BD kolekce by měla obsahovat téměř šedesátistránkovou knihu o Spielbergově kariéře, ve které by měly být unikátní fotografie, archivní materiály ad.

Oficiální tiskové materiály slibují hodiny bonusů (vč. dokumentů, rozhovorů, vystřižených scén, archivních záběrů ad.), ale tento popis se pravděpodobně vztahuje na všechny filmy, ne jenom na ty nově vycházející. Doufejme, že nebudou vynechány materiály z DVD, protože trojice dokumentů u Duelu a celovečerní film o filmu u 1941 jsou místy zajímavější než snímky samotné. Poslední jmenovaný navíc existuje ve dvou sestřizích (kinoverze a o půl hodiny prodloužená), tak se snad dočkáme - jako u Blízkých setkání třetího druhu - obou.

Laura Dern ve filmu Jurský park / Jurassic ParkZatím ani slovo o tom, že by Duel, Sugerlandský expres, 1941 a Navždy vyšly samostatně. A český distributor se taktéž nevyjádřil a v plánu MagicBoxu ani Bontonu tituly uvedené nejsou. Vše se ale ještě může změnit. Evropský trh je ochuzován o bonusy (viz naše recenze Amistadu a kritiky Terminálu), ale neměl by být o filmy samotné.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY