Gremlins oslaví 30. výročí novou modrou edicí

Vydáno: 22.06.2014 18:30 - | foto: Warner Bros

Letos neslaví 30 let od uvedení jenom Krotitelé duchů, ale i jiná kultovní hororová komedie. Gremlins, o nichž byla v předchozí větě řeč, se dočkají nového BD vydání, které slibuje nové bonusy a které vyjde i u nás.
BD obal filmu Gremlins / GremlinsNa 80. roky v hollywoodské kinematografii je tendence nahlížet jako na úpadkovou dobu, co se týče mainstreamové kinematografie, protože ta dominantně zacílila na mládež. Převládající náhled vyvrací někteří akademici, kteří brzy vystoupí i na české půdě. Zpátky ale k věci; osmdesátky, jak se období (n)ostalgicky říká, byly výjimečné mj. tím, že byly do kin uváděny high-concept filmy, které ale nevznikly podle existující předlohy, jelikož byly originální. Příkladem jsou nejenom Krotitelé duchů, ale i Gremlins, hororové komedie, které letos slaví 30 let od své premiéry v kinech. A zatímco první u nás vyšli na modrém disku hned dvakrát (bonusy napěchovaná verze a druhá masterovaná ve 4K), druhý bude při příležitosti svého výročí uveden na český trh na BD poprvé.

A nebude to vydání jenom tak ledajaké, resp. nebude se jednat o to první, ale druhé honosící se titulem "Diamond Luxe Edition". Podle prvních zpráv obraz neprošel remasteringem, což nepotěší ty, kteří ví, jak to v kritikách schytal obrazový přepis předchozí edice. Snad to alespoň vynahradí nové bonusy, z nichž byly zatím oznámeny dva animované komiksy (ze dvou knih /1984): Gremlins: The Gift of the Mogwai and The Last Gremlin a Hangin’ with Hoyt on the Set of Gremlins) a dva nové dokumenty.

BD obal filmu Gremlins / GremlinsPrvní, nazvaný Cute, Clever, Mischevous, Intelligent and Dangerous: Making Gremlins se zaměří na titulní stvoření a pravděpodobně by se mělo jednat o film o filmu, ve kterém bude probráno vše od A do Z. Druhý, pojmenovaný From Gizmo to Gremlins: Creating the Creatures, slibuje detailní pohled na pohled na tvorbu Gizma a dalších Gremlinů - od (ne vždy funkčních) loutek k namlouvání hlasů (za Gizma je zodpovědný Howie Mandel). Měly by být zachovány materiály z předchozí edice, tj. dvojice audiokomentářů (jeden od režiséra a herců, druhý od režiséra, producenta a trikaře), šestiminutového dobového filmu o filmu a především deseti minut vystřižených scén. Vydání je pro český trh naplánováno na 6. 8. tohoto roku. O dvojce se bohužel neuvažuje.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY