Nicolas Cage loses his shit v traileru od Paca

Vydáno: 09.05.2014 13:00 - | foto: facebook tvůrce

Nebojte, Nicolas Cage přijde jenom o svou dceru. A to pouze ve filmu. "Loses his hist" je totiž slangový výraz pro osobu, která se přestane ovládat, protože byla vystavena něčemu extrémnímu. Jako únosu potomka.
Nicolas Cage ve filmu  / TokarevAkční hvězda (ok, v 90. letech) a oscarový herec (ok, v 90. letech) Nicolas Cage se v posledních letech vrací k typu postav, které mu šly nejlépe. Policista/soukromý detektiv, který je vystaven něčemu, co ho dovede k přehodnoceni svých hodnot, což v kombinaci s pochybnou minulostí vede k nepěkným věcem. Morálně ambivalentní hrdiny ztvárňoval na konci minulého století ve svých nejlepších snímcích (Tváří v tvář, Con Air, Hadí oči, 8MM, Počítání mrtvých), v posledních letech se na ně snaží "navázat".

V Unesené hrál otce od rodiny, který jde po únoscích své dcery. Ve snímku, jehož název pro angloamerický trh je Rage a pro evropský Tokarev (ruská jména v Americe netáhnou?), se ocitá v roli otce od rodiny, který jde po únoscích své dc... Počkat, to už tu bylo. Upoutávka ale slibuje, že tentokrát nepůjde o sled atrakcí, ale o téměř existenciální podívanou, ve které Nicolas Cage pustí hněv z klece a rozhodne se vypořádat s únosci po svém. Mezitím bude se zadumaným výrazem ve tváři chodit po expresivně nasvícených nočních klubech. 

Nicolas Cage, Peter Stormare ve filmu  / TokarevPrvní ohlasy spíš ale vyjadřují zklamání nad tím, že mohlo jít o velmi dobré akčně-thrillerové béčko s viscerální akcí, kdyby nebylo snahy o přesah a překvapivé pointy. Inu, co čekat od režiséra, který se jmenuje křestním Paco. Pokud chcete kvalitně hrajícího, umírněného Nicka, vyčkejte raději premiéry indie snímku Joe. Není ale od věci si připomenout, že Cage umí "lost his shit", i když není vykoksovaný polda či mu nehoří hlava, protože má být komiksovým protagonistou.

Oficiální upoutávka k filmu Tokarev/Rage (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY