Videa: Jak se natáčela Godzilla?

Vydáno: 04.05.2014 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Godzilla má v posledních dnech vskutku monstrózní kampaň, protože se na potenciální diváky valí jeden promo materiál za druhým. Vedle nových fotografií a klipech byla zveřejněna dvojice videí z natáčení.
Bryan Cranston, Gareth Edwards při natáčení filmu  / GodzillaB-Roll je označení pro záběry z natáčení. Mohli jste se s nimi setkat na některých discích, které utrpěly lokálním authoringem, protože tento materiál se mezi bonusy příliš nedostává, jelikož není zpracován profesionály. Znamená to, že místy není slyšet zvuk, protože snímání bylo bezkontaktní, a rozhodně nemůžete očekávat vyjádření tvůrců či herců na kameru anebo dodatečnou hudbu. Jedná se o syrový, nijak opracovaný záznam několika momentem z natáčení.

V případě Godzilly byly zveřejněny rovnou dva takové b-rolly, každý o délce mírně přes pět minut. Ačkoliv oba pohledy na natáčení mají vyvolat zdání neupraveného materiálu, jsou patrné určité zásahy, a to především v postprodukční fázi střihu. Někdo musel pořízené záběry vybrat a určitým způsobem seřadit za sebou. 

Jistě není náhoda, že na většině momentem z placu vidíme, jak režisér dává pokyny členům štábu a herců. A pokud zrovna není v záběru režisér, kamera se zaměřuje na hlavní hereckou hvězdu (oba můžete vidět na fotce vpravo). Logické také je, že se nepodíváme na vznik komorních scén, ve kterých si několik postav povídá, ale na ty, u nichž vynikne "produkční hodnota" (ve smyslu viditelnosti investovaných peněz). Na dvojici B-Roll se můžete podívat níže: 

B-ROLL, část 1.

B-ROLL, část 2.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY