Klipy z hvězdně obsazeného sci-fi Transcendence

Vydáno: 06.04.2014 16:00 - | foto: facebook tvůrce

Režijní debut Nolanova kameramana Wallyho Pfistera má premiéru za necelé dva týdny. Blockbusterová konkurence v podobě dvou pokračování superhrdinských dobrodružství je velká, a tak promo míří na jiné publikum.
Johnny Depp ve filmu  / TranscendenceNa publikum, které neosloví trikově sice nedokonalé, ale v hojné míře přítomné atrakce, jež jsou efektivně zpomalené. Cílí na diváky, kteří si příliš neužívají rychlé dialogové výměny s kousavými poznámkami a odkazy na jiná - mnohdy nejenom kinematografická - díla. Neopírá se o již existující předlohu, a proto se musí spolehnout na vysokou koncentraci hereckých hvězd, které mají prodat jeden z mála letošních originálních hollywoodských projektů.

V šesti klipech, které dohromady dávají šest minut z filmu, se proto nedočkáme žádných digitálních orgií (přestože upoutávka je slibovala). Zato je v nich velká koncetrace hvězd, které po delší době hrají mimo svou zavedenou šarži. Johnny DeppMorgan Freeman, Rebecca HallCillian MurphyPaul Bettany pronáší dialogy, jejichž nejčastějším tématem je nabývání vědomí médií a hrozba z toho plynoucí.

Na minutových ukázkách je patrné, že se režisér Wally Pfister spoléhá na herce, jelikož na sebe styl nijak neupozorňuje. Jsou dodržovány klasické kontinuitní postupy (nestříhá se přes osu, při dialogových sekvencích se používá figura záběr-protizáběr) a divákova pozornost je směřována k postavám. Doufejme, že budou mít dostatečně silnou oporu v inteligentním scénáři. 

Klip "For 130 Thousand Years" z filmu Transcendence.

Klip "You´ve Got Terrible Handwriting" z filmu Transcendence.

Klip "Casey´s Solution" z filmu Transcendence.

Klip "R.I.F.T." z filmu Transcendence.

Klip "Tell Me About Evelyn" z filmu Transcendence.

Klip "Good Evening Donald Buchanan" z filmu Transcendence.


Klip "Can You Prove You´re Self Aware?" z filmu Transcendence.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY