Chystá se reboot Růžového pantera

Vydáno: 01.04.2014 16:14 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Růžová šelma se znovu objeví na scéně. Tak alespoň v rámci oprašování starých titulů rozhodlo MGM. Podle prvních zpráv se restart obejde bez známého inspektora a s možná překvapivým, mlčenlivým hrdinou v čele.
Steve Martin ve filmu Růžový panter 2 / The Pink Panther 2Pokud máte ještě v živé paměti dva neúspěšné pokusy Steva Martina propůjčit tvář populárnímu inspektorovi, který se před kamerou poprvé objevil v roce 1963, možná se brzy dočkáte náhrady. Studio MGM si je ostatně plně vědomo, že poslední Růžový panter by potřeboval poměrně velké úpravy, aby se stal opravdovým filmovým diamantem, a proto sáhlo k restartu celé série.
Hlavním hybatelem děje ale nebude protřelý Jacques Clouseau. Ten by se podle prvních informací nemusel v novém filmu objevit vůbec. Tvůrci by se raději soustředili na titulního hrdinu, který se v klasické verzi objevoval vždy v úvodních a závěrečných titulcích a později si vysloužil i vlastní animovaný seriál. Ano, správně. Hlavním hrdinou nebude diamant, ale animovaný panter. K tomuto účelu autoři přizpůsobí i formát snímku, kterým bude hybrid mezi hranou verzí a animovaným filmem.

Na pomoc si studio přivolalo poměrně zkušeného režiséra, alespoň co se animovaných filmů týče, Davida Silvermana, který režíroval jediné celovečerní Simpsonovi. Ze „simpsonovského“ týmu si přibral scénáristu Michaela Price, který sepíše nový příběh točící se okolo „mezinárodní loupeže klenotů“.

Nový Růžový panter se hodlá vrátit ke kořenům a to jak tvůrčím týmem, ve kterém se objeví jako producentka Julie Andrews, vdova po Blakeu Edwardsovi, režisérovi původního Pantera, ale i podobou růžového mazlíčka. Ten totiž po vzoru filmové verze nebude mluvit.

Zdroj: Collider



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY