X-Men ukazují v traileru budoucí minulost

Vydáno: 24.03.2014 13:59 - | foto: facebook tvůrce

Léto je sice plné komiksových blockbusterů, ale s výjimkou Strážců Galaxie a X-Men: Budoucí minulost chybí týmovka. První jmenovaný je ale origin story, druhý crossoverem, který chce trumfnout Avengers. UPDATE: plakát.
Plakát filmu X-Men: Budoucí minulost / X-Men: Days of Future PastInteligentní blockbuster X-Men v režii Bryana Singera stál koncem 90. let na počátku strategie studií přitáhnout do kin mládež adaptacemi komiksů, které ale osloví i náročnější diváky angažováním dříve spíše nezávislého režiséra. Společnost Marvel v reakci na komerční i kritický úspěch a následnou vlnu snímků přišla s dlouhodovým plánem, jehož první fáze vypadala následovně: několik samostatných příběhů o zrodu superhrdiny, které vyvrcholí jejich setkáním a spojením proti společnému superpadouchovi. A s tím souviselo i neomezování se na vyprávění v jednom médiu, ale napříč několika (včetně komiksových předpokračování, virálních kraťasů atd.).

X-Meni šli mimo tento trend, když každý díl původní trilogie byl koncipován jako týmovka a následovaly pouze spin-offy (zatím dvoudílná série s Wolverinem) a prequely (X-Men: První třída). S návratem Bryana Singera na režisérskou stoličku a s ohledem na to, že mutanti vždy patřili Marvelu, se ale situace změnila a X-Men: Budoucí minulost je pojata jako obtížně označitelný hybrid spojující několik filmů sci-fi zápletkou o cestování v čase. Po druhém Wolverinovi a po X-menovské trilogii, ale zároveň navazující na těmto časově předcházející První třídu.

Jak to bude soudržné, se dozvíme v květnu. Zatím si musíme vystačit s plakátem, na kterém je spousta postav a příslib akce, a s upoutávkou, která na tom není jinak. Trailer dosahuje působivosti svým stylem (kompoziční návazností, kdy jsou spojovány stejné postavy z různých časových rovin) a nápaditou výstavbou (titulek v první a druhé minutě je běžným postupem, ale hodně dělá komentář mimo obraz nastolující z počátku otázky, aby byl vystřídán dialogem dvou postav, který v závěru nabude podobu sporu a montáže atrakci). Plakát je výše (a ve větším rozlišení v galerii), upoutávka níže.

Upoutávka na film X-Men: Budoucí minulost


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY