Šmakova dračí poušť v limitované edici na Blu-rayi

Vydáno: 19.02.2014 21:00 - | foto: facebook tvůrce

Rozšířená verze první části Hobita nevyšla k překvapení mnohých v limitované edici se sběratelskými soškami, jak bylo zvykem u prstenovské trilogie. Šmakova dračí poušť tento nedostatek napravejuje již u kinoverze.
BD obal filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugHobit přebral distribuční model příznačný pro vydávání prstenovské trilogie na nosičích pro domácí kina, kdy nejprve v první polovině roku vyjde dvoudisková kinoverze se spíše propagačními dokumenty a na konci roku rozšířená s dvěma disky bonusového materiálu. Fanoušci ale byli zvyklí na to, že se mohli těšit i na limitovanou edici se sběratelskými soškami, v čemž je Hobit: Neočekávaná cesta zklamal. V Německu (a několika dalších zemích) ale byla k sehnání varianta se soškou s Bilbem Pytlíkem a Glumem z pamětihodné scény hádanek ve tmě, ovšem to se jednalo o iniciativu některých trhů.

Dnes bylo ale oficiálně potvrzeno, že se kinosestřih Šmakovy dračí pouště dostane ve Spojených státech na Blu-rayi 8. 4. (u nás o den později 9. 4.) hned v několika provedeních: dvoudiskovém (2D + bonus), trojdiskovém (3D + 2D + bonus) a v limitovaném (3D + 2D + bonus), které vyjde v omezeném počtu 25 000 kusů a bude mít navíc sošku trpasličích strážců brány Ereboru (na obrázke vlevo nahoře, v galerii náhledy přední a zadní strany anglického obalu). Pro náš trh nebyla “limitka“ potvrzena, zatím se pouze spekuluje o možnosti steelbookové varianty, jaká je ohlášena i pro německý trh.

BD obal filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugVedle balení, které v současnosti prodává, jsou známy i detaily ohledně výbavy disku. Samozřejmostí je HD obraz (1080p) i zvuk (DTS-HD Master Audio 7.1), bonusová nabídka pak bude koncipována podobně jako u Neočekávané cesty. Hlavní náplní budou opět produkční videodeníky, které byly a stále jsou dostupné na síti, a nebude chybět ani pokračování dokumentu New Zeland: Home of Middle-earth promující Nový Zéland jako turistickou destinaci a videoklip I See Fire od Eda Sheerana. Novinkou vybočující z konceptu nastoleného předchozím dílem bude dvojice dokumentů In the Company of the Hobbit a All in a Day´s Work, kterými by nás měl provést režisér Peter Jackson a které se zaměří na natáčení nejnáročnějších scén.  

Dáte přednost balení, nebo si počkáte na konec roku na prodloužený sestřih a hodiny bonusů?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY