Dlouhá cesta dolů: Sebevrazi chtějí skočit v prvním traileru

Vydáno: 29.01.2014 18:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Už v letošním roce se dočkáme nového zfilmovaného příběhu Nicka Hornbyho. Co můžete od Dlouhé cesty dolů ve hrané podobě očekávat? Podívejte se na první vypuštěný trailer snímku.
Obal knihy A Long Way DownUž jméno autora předlohy dává naději, že nás čeká další zdařilá filmová podívaná. Po snímcích Všechny moje lásky nebo Jak na věc míří z poličky Nicka Hornbyho na velké plátno také Dlouhá cesta dolů. S sebou bere i Pierce Brosnana, Imogen Poots, Toni Collette nebo "perníkového" Aarona Paula - čtveřici nesourodých hrdinů, kteří se posledního dne v roce setkají na výškové budově. Důvod je už o něco méně poetičtější. Ať už za tím stojí zkrachovalá kariéra, úzkostné stavy či neschopnost nadále se starat o postiženého syna, všichni jsou rozhodnutí té noci ukončit svůj život.

Cesta dolů ale nakonec možná bude cestou nahoru. Společně totiž uzavřou pakt, že minimálně do Valentýna ještě vydrží. A možné poslední dny své lidské existence stráví společně. V režii francouzského tvůrce Pascala Chaumeila ((K)lamač srdcí) se na nás podle prvního traileru tedy chystá další, duši hřející příběh ze života, který střídmým humorem odlehčuje i tak závažnou věc, jakou je sebevražda.

Snímek má premiéru už příští měsíc na berlínském filmovém festivalu. Také česká distribuce jej zařadila do programů svých kin a zajít si na něho budete moci od 10. dubna. První upoutávku zhlédněte hned pod článkem.

Trailer "Dlouhá cesta dolů"


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY