Režisér Drive svleče Barbarellu v televizi

Vydáno: 22.01.2014 11:36 - Václav Limberk | foto: Paramount Pictures

Dánský filmový režisér Nicolas Winding Refn, režisér filmů Drive a Jen bůh odpouští, chystá pro společnost Amazon pilot televizní série o hrdince francouzského komiksu Barbarella. Dočkáme se jí konečně?
Nicolas Winding Refn při natáčení filmu Drive / DriveUž je to nějaký čas, co jsme vás informovali o tom, že se dánský režisér Nicolas Winding Refn chystá natočit pilot nové televizní série o komiksové sexbombě Barbarelle. Dlouho se o chystaném projektu nemluvilo, ale nyní se věci kolem polozapomenutého projektu konečně dali do pohybu.

Studio Amazon, u kterého Refnův projekt "přistál", nyní pracuje na pilotním díle a momentálně pro něj hledá showrunnera, tedy člověka, který bude zodpovědný za každodenní operace na pilotu zamýšlené televizní série. Je jasné, že to bude ještě nějakou chvíli trvat, než se Barbarelly na obrazovkách dočkáme. Nejdříve musí vzniknout pilot a teprve potom může Amazon nařídit vznik série, pokud se jí pilotní díl bude zamlouvat.

Reboot Barbarelly je v procesu příprav už řadu let. Původně se Barbarella zamýšlela jako celovečerní film a byli s ní spojováni režiséři Robert Rodriguez a Robert Luketic. Poté co tyto snahy selhaly, se rozhodl producent Gaumont Television předělat Barbarellu na televizní projekt.

Fotografie z filmu  / BarbarellaRefn se k projektu upsal zhruba před rokem a půl a najal scenáristy Neala Purvise a Roberta Wade k napsání pilotu. Refn bude spolu s vdovou po producentovi původní Barbarelly Marthou De Laurentiis dohlížet na projekt jako výkonný producent. Zatím není jasné, zda se Refn ujme i režie. Barbarella byla vytvořena v roce 1962 jako ústřední hrdinka francouzského komiksu Jean-Claude Foresta. V roce 1968 byl podle něj natočen francouzským režisérem Rogerem Vadimem hraný film s Jane Fonda v hlavní roli. Film tehdy proslul především nahotou stydlivé hlavní představitelky, tehdejší Vadimovy manželky.

Produkční společnost Gaumont Television stojí za projekty, kterými jsou například seriál společnost NBC Hannibal nebo seriál od Netflixu Hemlock Grove. Zelenou brzy dostane i další projekt Netflixu zaštítěný Gaumontem nazvaný prozatím Narco. Amazon, který chystá Barbarellu, pronikl na půdu originálních televizních show minulý rok s komediemi Alpha House a Betas. Dočkáme se tedy konečně i televizní verze Barbarelly?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY