Památkáři představuji sebe i historii v klipu a dokumentech

Vydáno: 18.01.2014 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Památkáři měli být původně uvedeni koncem minulého roku, protože s nimi studio počítalo na Oscary, ale kvůli zdlouhavým postprodukčním pracem byla premiéra posunuta na únor. Kampaň nyní přišla s prvním klipem a dokumenty.
Fotografie z filmu Památkáři / Původní zdůvodnění, proč se američtí diváci nedočkali filmu koncem minulého roku, bylo, že je třeba ještě zapracovat na hudbě, tricích a efektech, aby odpovídaly požadované kvalitě. Poté se režisér, scenárista a představitel jedné z hlavních rolí George Clooney zmínil, že by premiéra v době, kdy jsou do kin nasazovány potenciálně oscarové tituly, nebyla příliš vhodná. Památkáři totiž dle něj mají mnohem blíž žánrové zábavě než ambicióznějšímu titulu s přesahem. Jinými slovy, nejspíš půjde o podobně důmyslné retro, jakým byla variace na screwball komedie Tvrdé palice, a nikoliv o snímek vyjadřující se k aktuální politické problematice ala Dobrou noc a hodně štěstí či Den zrady

Na jedné straně je zde hvězdně obsazená žánrovka, která na pozadí válečného filmu rozehrává heist zápletku s řadou komediálních scén, přičemž by neměla chybět ani milostná linie a parťácké popichování. Na druhé "film s poselstvím" o tom, že umění sehrává nejenom v lidském životě, ale i v budování národní identity důležitou úlohu, protože je součástí kulturního dědictví. "Rozpor", co má víc převažovat, se otiskuje nejenom do tiskových prohlášení, ale i reklamní kampaně samotné.
Fotografie z natáčení filmu Památkáři / Dokazuje to nově zveřejněný klip a dvojice krátkých filmů o filmu, které kombinují ukázky s prohlášeními tvůrců a herců. Výňatek ze scény, známé z trailerů a spotů, sází především na star-power obou herců (George Clooney, Matt Damon). Zato oba dokumenty vedle čím dál tím populárnějšího rétorického zarámování "podle skutečné události" a "představení postav skrze herce a vice versa" kladou důraz na poselství. Na kolik přesvědčivě tato kombinace bude fungovat na ploše celovečerního filmu, se čestí diváci budou moci přesvědčit od 27. února. Klip a mini filmy o filmu spolu s televizním spotem jsou k vidění níže, do galerie přibyly nové obrázky (včetně těch z natáčení).

Klip z filmu Památkáři.

TV Spot k filmu Památkáři.

Mini film o filmu č. 1.

Mini film o filmu: "Ztracený poklad."


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY