Johnny Depp z jedniček a nul v traileru na Transcendence

Vydáno: 21.12.2013 09:42 - | foto: facebook tvůrce

Režijní debut Wallyho Pfistera, kameramana všech filmů Christophera Nolana od Mementa až po završení batmanovské trilogie, po třech ohlašovacích teaserech přichází s první plnohodnotnou upoutávkou.
Johnny Depp ve filmu  / TranscendencePo kampani na Promethea se rozmohla propagační strategie, kdy jsou nejdříve vypouštěny v krátkém sledu za sebou tzv. announcement teasery, jež mají diváka navnadit na příchod plnohodnotného traileru. Po třech krátkých upoutávkách, které neukázaly vůbec žádný záběr z filmu, ale v působivých voice-overech nastínily výchozí bod zápletky, je venku plnohodnotný trailer. 

Ten zužitkovává Deppův a Freemanův komentář z announcement teaserů a nabízí odpovědi na některé v nich položené otázky (povede vývoj technologie k vyhlazení lidstva?). Dvě a půl minuty obrazového materiálu navíc ukázalo, že původní nástin děje o vědcích snažících se vyvinout první sebeuvědomělý počítač, přičemž jeden z nich do něj nahraje svůj mozek, je třeba uvést na pravou míru. Trojice vědců - jmenovitě doktor Will Caster (Johnny Depp), jeho kolegyně a manželka Evelyn (Rebecca Hall) a jejich nejlepší kamarád Max Waters (Paul Bettany) - se snaží vyvinout stroj schopný obsáhnout nejenom veškeré lidské vědění, ale i emoce. Poté, co je Will vážně zraněn jedním z protitechnologických extrémistů, je jeho vědomí přeneseno do počítače, který se stane nezávislým.

Z dostupné synopse, reprodukované výše, a traileru, zhlédnutelného níže, se zdá, jako kdyby Transcendence brakovala vývojové vzorce sci-fi thrillerů (skupina vědců snažící se o pokrok vs. jejich odpůrci?, osamostatňující se počítačová inteligence?, manipulace s lidským vědomím?), aby v závěru přišla s jasným morálním ponaučením, jako kdyby se jednalo o další díl Krajních mezí. Jméno Wallyho Pfistera na režijní stoličce ale zajišťuje alespoň promyšlené kamerové kompozice, které by měly vyniknout obzvlášť v IMAX formátu, a herecké obsazení dává důvod ke zvědavosti, i když nejspíš půjde pouze o "variaci na Terminátora", "variaci na Počátek" ad. úspěšná díla. 

Upoutávka na film Transcendence.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY