Johnny Depp a Mia Wasikowska se vrátí do říše divů

Vydáno: 25.11.2013 14:30 - Martin Bubrín | foto: Disney

Sequel miliardové Alenky v říši divů se hýbe směrem kupředu a nakonec nebude ochuzen ani o dvě hlavní hvězdy Miu Wasikowskou a Johnnyho Deppa jako Kloboučníka. Kdy se jich dočkáme?
Johnny Depp ve filmu Alenka v říši divů / Alice in WonderlandByla to jen otázka času, než studio Disney svolí k pokračování svého miliardového hitu Alenka v říši divů. Aktuálně patnáctý nejvýnosnější film všech dob byl v podstatě předurčen k tomu, aby navázat sequelem, který by zopakoval masivní úspěch prvního dílu. Studiu bylo předem jasné, že například takovým Mocným vládcem Oz nemůže burtonovské CGI jízdě konkurovat.

Po dlouhých vyjednáváních byla tedy oficiálně odklepnuta Alenka v říši divů 2, jejíž premiéra nakonec proběhne 27. května 2016 místo roku 2015 (do tohoto volného slotu dorazí hraná verze Knihy džunglí, kterou natočí režisér Iron Manů Jon Favreau). Ač to tak zpočátku nevypadalo, své role si podruhé zopakuje Mia Wasikowska jako titulní Alenka a samozřejmě i Johnny Depp v roli pološíleného Kloboučníka. Kdo se naopak nevrátí je Tim Burton, což jistě potěší mnoho fanoušků, kteří neradi vidí svého oblíbeného tvůrce v síti zakázkové hollywoodské výroby.

Žezlo po něm s největší pravděpodobností převezme režisér James Bobin, který do dnešní doby natočil několik epizod seriálu Flight of the Conchords a první a druhý díl Mupetů, který dorazí do kin příští rok v březnu. Podle posledních dostupných informací navíc na filmu už pracuje scenáristka jedničky Linda Woolverton pod názvem Into the Looking Glass, takže si znalci předlohy jistě mohou odvodit, jakým směrem se bude příběh ubírat.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY