Filmové Gran Turismo míří do kin

Vydáno: 23.11.2013 14:23 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Videoherní adaptace závodního simulátoru Gran Turismo vypadá jako ta nejnevhodnější látka na filmové provedení, producenti snímku naštěstí přicházejí se zajímavým konceptem. Co nás čeká?
Logo herní série Gran TurismoFilmy s rychlými auty teď frčí. To je hlavně zásluhou série Rychle a zběsile, která se příští rok chystá do svého sedmého dílů (a v dalších letech i do osmého, devátého a desátého), a díky svému úspěchu dokázala tak trochu probudit zájem studií o vysokooktanové filmy odehrávající se převážně na silnicích...nebo tratích. Proto přicházejí i adaptace závodnických videoher - zatímco Need for Speed vypadá po dvou trailerech na nezajímavé béčko v televizních kulisách, připravovaná adaptace automobilového simulátoru Gran Turismo na to půjde úplně opačným směrem.

Producent Dana Brunetti (stojící mimo jiné za The Social Network, Kapitán Phillipsem nebo Fifty Shades of Grey) se nedávno o filmu rozpovídal v zajímavých souvislostech. Divák se tedy nemusí obávat dalšího příběhu cool řidiče jako v případě výše zmíněných filmů, ale snímek založený na skutečných událostech tzv. GT Academy. Ta umožňuje nejlepším hráčům Gran Turisma, aby si závodění v nejrychlejších autech světa vyzkoušeli v reálu. Jde tedy v podstatě o takovou verzi "hráčského" snu, kdy se nadšený teenager z obýváků může přesunout až k profesionální práci na trati. Několik takových neuvěřitelných příběhů historie GT Academy dokonce skýtá.

Scénář k filmu napíše čím dál žadanější Alex Tse, který stojí například za Watchmeny, ale do budoucna chystá i remake Vrány nebo Highlandera. Uvidíme, jak si s touto adaptací bezdějové videohry poradí. Z hlediska nastíněného námětu jsou ale očekávání rozhodně vysoká.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • s rychlými autami :D... (Anonym, 23.11.2013 14:26) Reagovat

    s rychlými autami :D

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY