Bankovky všude po těle a první klip z Vlka z Wall Streetu

Vydáno: 22.11.2013 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Scorseseho vysoce očekávaný Vlk z Wall Streetu na rozdíl od Clooneyho Památkářů stihne letošní premiéru. Studio v rámci propagace vypustilo první klip, z kterého se nezdá, že půjde o oscarovou záležitost.
Leonardo DiCaprio ve filmu Vlk z Wall Streetu / The Wolf of Wall StreetPosledních několik měsíců se spekulovalo, zda-li Vlk z Wall Streetu stihne premiéru do konce roku, protože sestřih kinoverze pod smlouvou dané tři hodiny zabral delší dobu, než se předpokládalo. Původní listopadový termín se nejprve posunul na neurčito (s možným nasazením v první polovině příštího roku), s definitivním termínem distribuce o vánočních svátcích, aby se Scorseseho komedie mohla ucházet o Oscara. 

Černé komedie nebývají v hledáčku Akademiků, ale Scorseseho předchozí úspěchy a náležitost k žánru biografie může udělat své. Vlk z Wall Streetu je totiž adaptací memoárů Jordana Belforta, které do podoby scénáře sepsal Terrence Winter. S ním režisér z generace filmových spratků spolupracoval již na Impérium - Mafie v Atantic City. A Winter dobře měsíc před premiérou začal v rozhovorech lobbovat za Oscara, protože i když jde o černou komedii, stále je to biopic srovnatelný spíše s Mafiány, tj. velmi rychlý, mísící komedii a drama, obsahující komentář mimo obraz. A s významovým přesahem reflektujícím ekonomickou situaci a její příčiny.

Leonardo DiCaprio ve filmu Vlk z Wall Streetu / The Wolf of Wall StreetPrvní zveřejněný klip svou satiričností pobaví a Winterovi dává za pravdu v jeho dalším předoscarovém PR prohlášení, že Leonardo DiCaprioJonah Hill jsou tak výborní herci, že z nich divák nespustí oči, i když hrají odporné postavy. A to proto, že dovedou být velmi zábavní. Jestli Vlk z Wall Streetu dopadne jako Mafiáni či Casino, nebo se spíš přikloní k "zapadlým" černohumorným satirám jako Král komedie a Po zavírací hodině, se v České republice dozvíme začátkem druhé poloviny ledna příštího roku. Na minutový klip se můžete podívat níže:


Klip z filmu Vlk z Wall Streetu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY