Box Office: Jackass sestřelili Gravitaci

Vydáno: 28.10.2013 09:51 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Po třech týdnech kralování byla Cuarónova Gravitace sesazena o jednu příčku. Osudným se jí stal snímek Bad Grandpa se zběsilou partičkou Jackass.
Jackson Nicoll, Johnny Knoxville ve filmu  / Bad GrandpaGravitace si vedla vskutku skvostně. Během premiérového víkendu utržila přes pětapadesát milionů dolarů, další víkend čtyřiačtyřicet, a třetí víkend jejího kralování vynesl přes třicet milionů. Necelý měsíc je dostatečně dlouhá doba na to, aby si odborníci i laická veřejnost udělali představu o tom, jaký film by mohl Cuarónovu sci-fi porazit. Carrie ztroskotala na své nedotaženosti, Kapitán Phillips i Plán útěku se nevyšvihli přes dvacetimilionovou hranici, kupodivu netáhly ani animáky, a Gravitaci tak nakonec sesadila partička Jackass a její snímek Bad Grandpa .

Povedený dědeček v podání Johnnyho Knoxvilla si se ziskem dvaatřicet milionů dolarů přifrčel pro zlatou medaili a nezastavila ho ani nepřístupnost snímku. Bad Grandpa není prvním "jackassovským" snímkem - ale ani finančně nejúspěšnějším. Zatímco premiéra Jackass: The Movie z roku 2002 byla - co se počtu projekcí týče - spíše komorní a vydělala dva miliony dolarů a Jackass 2 o čtyři roky později vydělal během otvíráku devětadvacet milionů, Jackass 3D vynesl za první víkend svým tvůrcům přes padesát milionů dolarů.

Brad Pitt, Michael Fassbender ve filmu Konzultant / The CounselorNa třetím místě je s téměř dvanácti miliony Kapitán Phillips následován premiérovým Konzultantem. V thrilleru Ridleyho Scotta o propojení právnického světa s drogovou scénou figuruje řada zvučných jmen, přesto se však snímek zakřiknutě krčí na čtvrtém místě s osmimilionovým ziskem - a vzhledem k poměrně zdrcujícím kritikám jej vzestup zřejmě nečeká.

Pátého místa se již druhý víkend drží animák Zataženo, občas trakaře 2. Vzestupu se po zvýšení počtu projekcí dočkalo i drama 12 Years a Slave. Ze čtvrtého rovnou na jednadvacáté místo klesl Machete zabíjí, dvacáté místo si již sedmnáctým týdnem drží animovaná stálice Já padouch 2. Další novinky tohoto víkendu jsou vzhledem k nízkému počtu projekcí umístěny hlouběji pod třicátkou příčkou.

Následující týden se opět ponese ve znamení "velkých" filmů: zámořské diváky čeká sci-fi Enderova hra, animovaný Ptačí úlet a komedie Last Vegas s Robertem De NiroMorganem Freemanem a Michaelem Douglasem. Udrží se Jackass na vrcholu, nebo se ukáží jako jednorázový hit?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 25.10.2013

1. Bad Grandpa 32 mil. (novinka)
2. Gravitace 20,3 mil. 
3. Kapitán Phillips 11,8 mil.
4. Konzultant 8 mil. (novinka)
5. Zataženo, občas trakaře 2 8,1 mil.
6. Carrie 5,9 mil.
7. Plán útěku 4,3 mil.
8. 12 Years a Slave 2,2 mil.
9. Enough Said 1,6 mil.
10. Zmizení 1 mil.

Všechny tržby jsou uvedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY