Co chystá Peter Jackson po Hobitovi?

Vydáno: 23.10.2013 11:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Peter Jackson bude mít ještě více než rok plné ruce práce s dokončováním trilogie Hobita, jejíž poslední díl dorazí do kin o Vánocích příštího roku. Jaké má ale plány po Středozemi?
Peter Jackson ve filmu Hobit: Neočekávaná cesta / The Hobbit: An Unexpected JourneyMezi režírováním dvou masivních tolkienovských trilogií si Peter Jackson udělal čas jen na dva "menší" filmy - a to King Konga a Pevné pouto. Zatímco modernizace příběhu o přerostlé gorile trpěla jistou megalomanií, stylizovaná fantasy o posmrtném životě zavražděné dívenky byla jistým návratem k poetice snímků, které v devadesátých letech natáčel na Novém Zélandě.

Samozřejmě nemáme na mysli kultovní Braindead, nýbrž snímky jako Přízraky nebo Nebeská stvoření. Právě podobným filmem by chtěl režisér po náročném Hobitovi, jehož můžeme považovat za nejdražší projekt všech dob, ve své filmografii navázat: "Z čeho jsme nejvíce nadšení, jsou příběhy z Nového Zélandu. Chceme na chvíli odstoupit od hollywoodských blockbusterů a myslíme si, že by z našich příběhů mohly být skvělé filmy. Podobně jako z Nebeských stvoření."

To na povrch vynáší hlavně otázku ohledně druhého Tintina s podtitulem Prisoners of Sun, na něhož se měl Jackson vrhnout ihned po dotočení Hobita. U prvního dílu, který natočil Steven Spielberg, sloužil pouze jako producent, přičemž v pokračování se role obou tvůrců měly prohodit. Nejde však o jediný projekt, který má v hledáčku - v minulosti také mluvil o adaptaci knižní fantasy série Temeraire nebo o remaku filmu Ďáblové v oblacích pojednávajícím o letcích za druhé světové války. Vzhledem k náročnosti natáčení však můžeme předpokládat, že výše zmíněné projekty zůstanou ještě na nějakou dobu v šuplíku. Jackson by si totiž zasloužil nějakou dovolenou s menším snímkem, nemyslíte?

Hobit: Šmakova dračí poušť dorazí do českých kin 12. prosince letošního roku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • tolkien (Jaro, 23.10.2013 16:33) Reagovat

    NO este zostavaju Nedokoncene probehy a Silmarillion. Dufajme.

  • Titanica nenatočil Steven Spielberg... (Denis Šalja, 10.05.2015 22:11) Reagovat

    Titanica nenatočil Steven Spielberg

    • Re: Titanica nenatočil Steven Spielberg... (Denis , 28.05.2016 15:58) Reagovat

      ne

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY