Kinopremiéry: Hřebejk chce nařezat Nářezovi

Vydáno: 22.08.2013 07:00 - Vratislav Šálek | foto: Falcon

Pouhé tři premiéry uvítají tuzemská kina v tomto týdnu. Pokračování komiksovky Kick-Ass i Hřebejkovy Líbánky však patří k poměrně očekávaným titulům, takže si není nač stěžovat. To disneyovská Letadla jsou spíše do počtu.
Kick-Ass 2 (Kick-Ass 2) (CinemArt)

Plakát filmu Kick-Ass 2 / Kick-Ass 2Fanoušky poměrně očekávané pokračování zdařilého snímku, který si nebral servítky. Tvůrčí tým se ovšem změnil a na režijní sesli usedl méně známý Jeff Wadlow, který musel pracovat se scénářem, jenž značně obrousil hrany extrémně brutální komiksové předloze. V hlavních rolích se vrací Aaron Johnson a Chloë Moretz, které tentokráte doplňují třeba Christopher Mintz-Plasse a Jim Carrey. Zámořské kritiky jsou dost rozpačité a ani komerčně nejde o žádný trhák, uvidíme tedy, jak se nakonec snímku povede u nás. Více se dozvíte v naší recenzi.

Synopse: Dave alias Kick-Ass (Aaron Johnson) a Mindy alias Hot Girl (Chloë Moretz) pověsili svou superhrdinskou identitu na hřebík a chtějí žít normální život jako jejich vrstevníci. Dave ale nepočítal s tím, že svými činy inspiroval řadu lidí, kteří na sebe navlékli obleky a vyšli do ulic chránit spravedlnost. Proti boji s bezprávím a zlem založí plukovník Stars and Stripes (Jim Carrey) amatérský tým hrdinů Justice Forever. Do něho bude nucen brzy vstoupit i Kick-Ass, neboť ve městě rozsévá zlo The Motherfucker (Christopher Mintz-Plasse), který ho viní ze smrti svého otce a nastoluje v ulicích totální zmatek.

Zajímavost: Na produkci filmu se podílel i autor komiksové předlohy Mark Millar.

Oficiální trailer filmu Kick-Ass 2 / Kick-Ass 2
Líbánky (Falcon)

Český plakát filmu Líbánky / LíbánkyDrama Jana Hřebejka je zakončením volné trilogie započaté Kawasakiho růží a Nevinností, je tudíž jasné, že opět půjde o snímek "s tajemstvím" některého z hlavních hrdinů. Tvůrce se může pyšnit cenou za režii z letošního karlovarského festivalu, což očekávání malinko zvyšuje. Scénář pochopitelně napsal Petr Jarchovský. V hlavních rolích se kromě Aňi Geislerové objevují méně známé tváře a to se v našich luzích a hájích vždy počítá. Uvidíme, zda půjde o komerční jistotu, nebo osvědčená značka narazí.

Synopse: Tereza (Aňa Geislerová) a Radim (Stanislav Majer) tvoří půvabný pár a navzdory tomu, že oba již prošli manželskou zkušeností a odnesli si z ní své šrámy, se rozhodli spojit svůj svazek i formálně. A zdá se, že svatební oslavy, které probíhají v sídle nevěstiných rodičů obklopeném romantickou krajinou, budou skutečně nejkrásnějším začátkem společného života. To by se ale na svatební hostině náhle nesměl objevit jakýsi Jan Benda (Jiří Černý), který si brzy získává náklonnost přítomných. Jenže nikdo ho neznal a nikdo o něm nic neví, ač on tvrdí, že je starý známý. Proč tedy vlastně přišel?

Zajímavost: Film se natáčel pouhých čtyřiadvacet dnů.

Oficiální trailer filmu Líbánky
Letadla (Planes) (Falcon)

Plakát filmu Letadla / PlanesDisneyovská reakce na pixarovská Auta měla být původně určena jen pro videotrh, nakonec ale vstupuje do kin. Vzhledem k těmto skutečnostem asi nelze očekávat žádný zázrak, ale spíše šablonovitou žánrovku pro nejmenší děti. Je jasné, že jakési morální poselství tu bude hodně viditelné a podstrkované. Režie se chopil neznámý Klay Hall, takže máme co dělat opravdu s typickým studiovým produktem. Ambice evidentně nejsou nikterak velké.

Synopse: Prášek je práškovací letoun, který by se rád zúčastnil nejúžasnějšího leteckého závodu na světě. Problém je ten, že není stavěn pro závody a navíc se tak trochu bojí výšek. I navzdory tomu se mu s pomocí učitele od námořnictva Skippera podaří do hlavního závodu kvalifikovat. Jeho nadšení se ale příliš nezamlouvá dosavadnímu šampionovi Ripslingerovi, který chce Práška zastavit za každou cenu.

Český trailer filmu Letadla / Planes


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY