Box Office: Obří roboty seřezal Padouch i Sandler

Vydáno: 15.07.2013 06:30 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Dlouho očekávaný del Torův Pacific Rim konečně zaútočil na stříbrná plátna, dvojku Já, padouch však neohrozil. Jak si vedla dvojka Machrů nebo propadák Osamělý jezdec?
Fotografie z filmu Pacific Rim - Útok na Zemi / Pacific RimNa animák Já padouch 2 bylo od začátku nahlíženo spíše skepticky - jak už tomu u pokračování kreslených snímků bývá. Naopak kolem Útoku na Zemi byla postupně vytvořena aura velkoleposti, studio nedočkavým divákům pečlivě dávkovalo propagační materiály a řada fanoušků doslova stříhala metr do premiéry.

Start novinky Guillerma del Tora však vyvolal nemalé překvapení: s osmatřicetimilionovou tržbou si s jazykem na vestě doběhla pro bronz a předstihl ji nejen výše jmenovaný animák, ale i dvojka Machrů. Přestože první díl této komedie byl přijat překvapivě nadšeně, jen málokdo asi od dvojky čekal, že vydělá dvaačtyřicet milionů dolarů a nechá za sebou epickou del Torovu robotí sci-fi. Když byli v roce 2007 nasazeni do kin první Transformers, dosáhl jejich výdělek částky přes 70,5 milionu dolarů. Nechme se překvapit, zda se snímek ještě vyhoupne na vyšší pozici.

Vzhledem k tomu, jak první Machři zabodovali u publika (40,5 milionu za první víkend), dal se jistý úspěch očekávat i u druhého dílu - ten vynesl o dva miliony více než jednička a zařadil se na druhé místo v žebříčku návštěvnosti, na jehož vrcholu se i nadále zuby nehty drží Já padouch 2.

Fotografie z filmu Machři 2 / Grown Ups 2S jeho úspěšností ostře kontrastuje prudký sestup Osamělého jezdce ze třetího místa na páté. Oživení dávné westernové televizní legendy se nezdařilo a prokletý snímek zřejmě brzy skončí na smetišti dějin. Šesté místo obsadil další úspěšný animák: Univerzita pro příšerky, následován Světovou válkou Z a Útokem na Bílý dům. Další z blockbusterů - supermanovský Muž z oceli - se propadl o tři místa.

Příští víkend přijde do kin horor V zajetí démonů, akční R.I.P.D. a "důchodcovské" Red 2 s Helen Mirren. Úspěch hororového snímku lze předvídat jen stěží, nápaditá oddechová komiksovka by však obzvlášť v době prázdnin mohla do kin nalákat řadu diváků. Ohrozí některý ze jmenovaných titulů dosud vládnoucího Padoucha

BOX OFFICE: VÍKEND OD 12.07.2013

1. Já padouch 2 44,8 mil.
2. Machři 2 42,5 mil. (novinka)
3. Pacific Rim - Útok na Zemi 38,3 mil. (novinka)
4. Drsňačky 14 mil.
5. Osamělý jezdec 11,1 mil.
6. Univerzita pro příšerky 10,6 mil.
7. Světová válka Z 9,4 mil.
8. Útok na Bílý dům 6,1 mil.
9. Kevin Hart: Let Me Explain 5 mil.
10. Muž z oceli 4,8 mil.

Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY