Peter Jackson poodhaluje rozšířenou edici Hobita

Vydáno: 26.06.2013 08:30 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Jedno z útlejších děl J. R. R. Tolkiena se dočká nejen třech částí, ale i rozšířených verzí. Tak to alespoň přislíbil režisér Peter Jackson. A co nakonec zbylo na podlaze střižny? Dočtete se v článku.
Peter Jackson, Ian McKellen při natáčení filmu Hobit: Neočekávaná cesta / The Hobbit: An Unexpected JourneyPřes všechny počáteční námitky se Jacksonovi nakonec podařilo nashromáždit nejen dostatek materiálu hned na tři díly Hobita, ale něco málo mu zbylo i do rozšířené edice Hobita: Neočekávané cesty. Ta se na světlo světa podívá zhruba v polovině letošního listopadu, nicméně už teď se novozélandský režisér podělil s drobty z jejích příprav.

Tvůrci hodlají divákovi dopřát pořádnou dávku Hobitína. Podle slov producentky a spoluautorky scénáře Philippy Boyens ho nebylo kvůli Bilbově časnému odchodu do světa dostatek, což se prodloužená verze pokusí napravit. Peter Jackson přislíbil návrat i do další lokace Středozemě. „V Roklince se dočkáte pořádné trpasličí neúcty vůči elfům,“ naznačil režisér už v dřívějším rozhovoru (pod článkem).  

A dojde i na skřety. „Uvidíte o něco víc i ze skřetího města včetně Velkého skřeta zpívajícího si svou písničku. Je to skvělá písnička, ale taky další zpoždění z hlediska posunutí příběhu někam dál,“ vysvětluje Jackson, proč se zpívající Barry Humphries dostal teprve až na rozřířenou verzi Hobita.

A proč to všechno? „ Dáváme dohromady věci, které přímo nahrávají druhému filmu. Jako třeba když postava Giriona používá při obraně Dolu proti Šmakovi černé šípy. Jsou tu i věci týkající se Thranduila (Lee Pace). Zjistíme některé z důvodů rozepře mezi ním a trpaslíky, která se týká onoho bílého drahokamu.“

Další pokračování Hobita s podtitulem Šmakova dračí poušť se objeví v kinech letos v prosinci.

Zdroj: Empire

Peter Jackson o rozšířené verzi Hobita: Neočekávané cesty


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY