Top 20 ČR: Univerzita pro příšerky slaví triumf

Vydáno: 25.06.2013 08:52 - Alžběta Fridrichová | foto: Pixar

Kdo by byl čekal, že nejnovější Superman nedosáhne na prvenství? V těsném souboji zvítězila Univerzita pro příšerky a na trojce skončili Podfukáři.
Za mořem si Muž z oceli odbyl premiéru o týden dříve než u nás, a tak si s přehledem ohlídal první příčku. V tuzemských kinech se však o víkendu musel utkat s tvrdou konkurencí, která byla taktéž novinkou v programu. Univerzita pro příšerky nakonec vybojovala zlato s náskokem dvou a půl tisíce diváků před stříbrným Mužem z oceli.

Henry Cavill ve filmu Muž z oceli / Man of SteelBronz zbyl pro Podfukáře - jedničku z minulého týdne. Jejich startovní tržby se smrskly o třicet procent a film se jako poslední se zvládl udržet nad milionem. Následující snímky si zachovaly vzájemné postavení z minula, jen co do pořadí pozbyly dvě novinkové příčky. Bramborové místo připadlo Star Treku: Do temnoty, jehož výdělek vystoupal jen na třtinu toho posledního. Pětka patří snímku Po zániku Země a na šestku sklouzla Pařba na třetí.

Půd půlmilion se propadl Velký Gatsby, jemuž se ale povedlo předstihnout Rychle a zběsile 6, tudíž si od minule pohoršíl jen o jednu příčku. Devítku si připsalo Království lesních strážců a na desítku se probojovala premiéra snímku Sofie Coppola Bling Ring: Jako VIPky. Drama se promítalo ve dvaadvaceti kinech a za víkend ho stačilo zhlédnout na čtrnáct set diváků.
Emma Watson ve filmu Bling Ring: Jako VIPky / The Bling Ring

Mimo první desítku končí Trans i Iron Man 3, který to vzal rovnou na patnáctku. Jednu příčku ztratili Croodsovi nebo Čtyřlístek ve službách krále a Kovář z Podlesí a Zambezia pozbyli rovnou dvě. Naopak Babovřesky si za tento víkend o pětinu polepšily a ze čtrnáctky poskočily na místo třinácté.

TOP 20 poctily svou návštěvou dva filmy, jejichž období hojnosti už je minulostí, ale mají skutečně na co vzpomínat. Osmnáctou příčku obsadilo české krimi drama Ve stínu a o stupeň níž skončil Hobit: Neočekávaná cesta, který se zpátky do TOP 20 vyšvihl z čtyřiašedesátého místa. Na dvacítce končí Rozkoš v oblacích.

Poslední červnová premiéra bude co do počtu po několika měsících zase úsporná, nebudeme ovšem ochuzeni o pořádný trhák. Do kin se totiž chystá sci-fi Světová válka Z Marca Forstera, kde se v hlavní roli můžete těšit na Brada Pitta. A tento akčňák doplní finské drama Princezna.

TOP 20: VÍKEND OD 20. 6. 2013
  1. Univerzita pro příšerky 4,7 mil. (novinka)
  2. Muž z oceli 4,5 mil. (novinka)
  3. Podfukáři 2,1 mil.
  4. Star Trek: Do temnoty 848 tis.
  5. Po zániku Země 622 tis.
  6. Pařba na třetí 536 tis.
  7. Velký Gatsby 481 tis.
  8. Rychle a zběsile 6 367 tis.
  9. Království lesních strážců 276 tis.
  10. Bling Ring: Jako VIPky 190 tis. (novinka)
     

  11. Trans 111 tis.
  12. Croodsovi 81 tis.
  13. Babovřesky 79 tis.
  14. Kovář z Podlesí 73 tis.
  15. Iron Man 3 66 tis.
  16. Čtyřlístek ve službách krále 46 tis.
  17. Zambezia 22 tis.
  18. Ve stínu 22 tis.
  19. Hobit: Neočekávaná cesta 21 tis.
  20. Rozkoš v oblacích 20 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY