Fanoušci oživili Veronicu Mars

Vydáno: 15.03.2013 16:00 - Lukáš Havlíček | foto: CBS

Je to už pár let, co Kristen Bell zmizela z televizní obrazovky coby Veronica Mars po třech odvysílaných sezónách. Fanoušci mezitím dospěli, ale na seriál nezapoměli a nyní ho vrací, nikoliv na televizi, ale rovnou na plátno.

Kristen Bell po celá léta hovořila o neustále naději a zároveň radosti, s jakou by se k roli soukromého očka ráda vrátila, souhlasili i další zúčastnění, ale Warner Bros a jejich systém jí neustále odmítal. Film neměl dostatečně velký potenciál, jinak řečeno, nevydělal by. Nyní konečně nastal čas a fanoušci si doslova zaplatili film.
Jak je to možné? Za vše může Kickstarter, což je moderní způsob financování prakticky čehokoli. Máte nápad, ale jste bez financí? Stačí popsat projekt, zadat ho na internet a čekat, jestli se váš projekt rozhodne někdo cizí zafinancovat. Warner Bros, vlastník práv na Veronicu Mars, dal podmínku – pokud se podaří vybrat dva milióny do třiceti dnů právě přes Kickstarter, film bude.
Herci spolu s Robem Thomasem natočili krátké video, kterým se snažili nalákat své věrné. Co pravděpodobně ani duchovní otec Veronicy Thomas nečekal je, že zmíněná částka byla vybrána v rámci pouhých hodin. Jeden z fanoušků si například za deset tisíc dolarů koupil účast ve filmu, celkem přispělo přes třicet tisíc lidí - projekt totiž probíhá tak, že nejen přispíváte na film, ale zároveň si něco kupujete, za deset dolarů například obdržíte scénář k filmu v den jeho premiéry. Vybírání financí stále probíhá, čím více peněz se vybere, tím více lokací Kristen Bell na plátně navštíví.
Projekt na financování filmového zpracování Veronicy Mars se stal zatím největším úspěchem financování filmu v krátké historii Kickstarteru. Kickstarter se tak jeví jako velice zajímavá možnost – co si fanoušci zaplatí příště? Pokračování Firefly?
Celý projekt na stránkách Kickstarter si může prohlédnout zde.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY