Nový Poltergeist ožívá

Vydáno: 08.03.2013 18:00 - Amaya Tomanová | foto: Warner Bros. Ent.

Remaky klasických hororů jsou v kurzu. Evil Dead nás v kinech postraší co nevidět, další na řadě i předělávka duchařského Poltergeista. Režie se ujme neznámý Gil Kenan.
Gil Kenan, který má na svědomí například snímek V tom domě straší! z roku 2006, se nechal slyšet, že se hodlá pustit do remaku hororu Poltergeist. Vyvrátil tím spekulace z loňského roku o tom, že by novou verzi měl režírovat Sam Raimi - ten nakonec skutečně bude "pouze" producentem snímku. Scénář napíše David Lindsay-Abaire.
Původní snímek z roku 1982 režíroval Tobe Hooper, na scénáři spolupracovali Steven Spielberg, Michael Grais a Marc Victor. Dočkal se dvou sequelů, v roce 2007 vyšel ve speciální DVD edici, o rok později společnost MGM poprvé oznámila své plány na remake, jehož režii si měl vzít na starost Vadim Perelman. Z plánů nakonec z finančních důvodů sešlo, předloni začalo vedení studia svůj nápad oprašovat.
Těžko říci, proč studio MGM zvolilo zrovna Kenana, který za sebou zatím nezanechal - s výjimkou strašidelného celovečerního animáku - výraznou režisérskou stopu. Ačkoliv je jmenovaný snímek jedinou výraznější Kenanovou zkušeností, jedná se bezesporu o kvalitní zpracování (i když animované a spíše pro děti) tématiky strašícího domu - a přesně o tom všechny "poltergeistí" záležitosti jsou. Nezbývá než doufat, že budeme příjemně překvapeni.
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY