Kinopremiéry: 10. týden

Vydáno: 07.03.2013 06:00 - Vratislav Šálek | foto: Walt Disney Pictures

Desátý týden je na zajímavé premiéry skoupý a nabízí jen tři filmy, které do kina zrovna nelákají. Vedle tuctové disneyovské fantasy Sama Raimiho uvidíte už jen průměrnou francouzskou komedii a další nepodařený tuzemský snímek.
Český plakát filmu Mocný vládce Oz Mocný vládce Oz (Oz: The Great and Powerful) (Falcon)
Prequel ke slavnému muzikálu produkčně zaštítila společnost Disney a výsledek podle toho vypadá. Režírující Sam Raimi sice chvilku ohromuje pestrými až kýčovitými barvami, fantastickými kamerovými průlety a nezapře svůj hororový původ a několika scénám dodá slušnou atmosféru, postupem času ale spíše nudí. Opřít se nemůže ani o scénář, který je příliš banální a nabízí jen povrchní a fádní dialogy. Film drží nad vodou zejména James Franco v titulní roli, který sice vypadá jak pod vlivem návykových látek, ale má co hrát a těží z toho skoro maximum. Krásné Rachel Weisz, Mila Kunis a Michelle Williams jsou tu víceméně na ozdobu. Ani 3D příliš neuchvátí. Jde zkrátka o nenáročnou rodinnou jednohubku.
Synopse: Druhořadý kouzelník s pochybnou morálkou Oscar Diggs (James Franco) se jednoho dne při větrné bouři přesune z Kansasu do záhadné země Oz. Brzy se dozví, že sláva a bohatství jsou jeho, protože právě on má zdejším lidem vrátit svobodu a hrdost. Když ale potká tři čarodějnice Theodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rachel Weisz) a Glindu (Michelle Williams), nechtěně se zaplete do velikých problémů, kterým země a její obyvatelé čelí. Bude tak muset využít veškerého svého důvtipu, aby se proměnil ve věhlasného a mocného čaroděje a především v lepšího člověka.
Zajímavost: Danny Elfman se s Raimim po druhém Spider-manovi rozešel ve zlém a zařekl se, že už pro něj nikdy nic nesloží. Přesto hudbu k tomuto filmu nakonec komponoval on.

Český trailer filmu Mocný vládce Oz

Český plakát filmu Nepoužitelní Nepoužitelní (De l´autre cote du périph) (Aerofilms)
Francouzský pokus o hollywoodský policejní buddy movie se příliš nevyvedl a nabízí jen další variaci na totéž. Režisér David Charhon zvládl obstojně a slušně natočit akční scény, nohy mu podráží tuctový a nedotažený scénář. Z filmu si tak budete nejvíce pamatovat Omara Sye, který dokáže prodat sebehorší vtip, nepostrádá charisma a dokáže i hláškovat, což se počítá. Jeho partner v podání Laurenta Lafitteho je oproti němu křečovitý a nepříliš sympatický. Lehce zapomenutelný film, který nepřináší nic nového.
Synopse: Manželka vlivného šéfa Národní unie zaměstnavatelů je nalezena mrtvá na pařížském předměstí Bobigny. Vyšetřování zločinu svede dohromady dva rozdílné policisty - kapitána pařížské kriminálky Francoise Mongeho (Laurent Lafitte) a předměstského detektiva Ousmana Diakhitého (Omar Sy). Nepravděpodobná dvojice sice působí mimo svůj rajon jako slon v porcelánu, jejich metody ale přináší výsledky a brzy se propracovávají k hlavnímu podezřelému. Podaří se jim mu vinu prokázat?

Český trailer filmu Nepoužitelní

Český plakát filmu Martin a Venuše Martin a Venuše (Bioscop)
Nevydařená tuzemská komedie Jiřího Chlumského je sice řemeslně zvládnutá dobře, jenže opět nefunguje dramaturgicky. Scénář nedává příliš smysl a spoléhá na mnoho nepravděpodobných náhod. Herci tak nemají moc co hrát a spíše se trápí. Alespoň, že Kristýna Boková je sexy a částečně pánské publikum rozptýlí. Její kolegové (Tomáš Hanák, Marek Taclík, Jan Budař a další) se sice snaží, ale z podpůrměru film nevytáhnou.
Synopse: Martin (Marek Taclík) a Vendula (Kristýna Boková) se seznámili před deseti lety. Za tu dobu stihli zplodit tři děti a prožít spoustu krásných okamžiků. Jenže Martin si vybudoval slušnou kariéru ve firmě vyvíjející hračky, tudíž tráví celý den v práci a na rodinu nemá čas. To Vendulu moc nebaví, protože ta je zase celou dobu doma a nemá možnost seberealizace. Aby předešel hádce a potenciálnímu rozvodu, rozhodne se Martin, že se bude celý měsíc starat o domácnost a Vendula bude konečně mít čas sama na sebe. Muž se domnívá, že vše zvládne bez problémů a bude víceméně odpočívat, to se ale šeredně plete, neboť dávat pozor na tři děti není nikterak jednoduché.
Zajímavost: Natáčení trvalo na naše poměry nezvyklých čtyřicet dní.

Český trailer filmu Martin a Venuše

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY