Anderson a Phoenix se znovu setkají na place

Vydáno: 25.01.2013 15:00 - Simona Knotková | foto: Paramount HE

Spojení herce Joaquina Phoenixa a režiséra Paula Thomase Andersona se letošním Mistrem ukázalo jako velmi plodným. Není tedy divu, že oba pánové spojí své síly i v nadcházejícím snímku Inherent Vice.
Nějakou dobu se už zdálo, že herec Joaquin Phoenix pověsil své řemeslo definitivně na hřebík. Letos jsme se ale přece jenom dočkali jeho mistrného návratu. V novince Paula Thomase Andersona Mistr se objevil v hlavní roli a opět nám ukázal, jak velký talent by dnešní kinematografie postrádala nebýt jeho.
Snímek se dočkal také tří oscarových nominací, z níž jedna, v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon, patří právě Phoenixovi. A nejspíše to nebude naposledy, co herec spolupracoval s Paulem Thomasem Andersonem. Opět by se s ním měl dát dohromady v režisérově dalším připravovaném snímku, detektivce Inherent Vice.
Jedná se o adaptaci stejnojmenného románu Thomase Pynchona. Phoenix by se v ní stal losangelským soukromým detektivem z šedesátých let, který se pouští do vyšetřování případu své ex-přítelkyně. Tato postava byla původně přiřknuta Robertu Downeymu Jr., ten pak ale nakonec vycouval.
Do týmu se přidává také Megan Ellison, producentka z Mistra, takže nic nebrání tomu, aby chemie zafungovala i podruhé.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY